Technische Documentatie
IT oplossingen voor website en mail.

Ga je een website koppelen en kom je met technische vragen te zitten, of zijn er problemen met de e-mail, lees dan deze handleiding.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor beheerders en webbouwers bieden wij deze handige online handleiding, die de meest voorkomende vragen en bekende uitdagingen voor de IT specialist bij koppelingen met Carerix behandelt.

In de navolgende alinea's komen diverse handige linkjes aan bod die je verder op weg kunnen helpen.

Indien je bij een van deze werkzaamheden met vragen komt te zitten, is dit artikel dé handleiding om je op weg te helpen.

Website koppelen aan Carerix

Carerix biedt 4 mogelijkheden om je website te koppelen aan je Carerix ATS, te weten:

• WordPress koppeling

• REST API

• Via een SRSx website

• Via Secure Design

Zoals hierboven aangegeven, kun je kiezen voor diverse opties. Neem hierbij het volgende in acht: koppelen kan via zowel de WordPress koppeling als de RestAPI, waarbij de laatste optie meer mogelijkheden biedt, maar ook meer werk vraagt.

Voor alle website partners, kijk op onze website.

WordPress koppeling

De meest recente mogelijkheden van de Carerix WordPress Plugin vind je op onze plugin website.

Indien je voor een website met WordPress koppeling de handleiding wil raadplegen verwijzen we je naar onze Development Wiki. De inlogpagina zal je vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord, deze kan je aanvragen bij het Support Team.

De handleiding begint met een advies over het verkrijgen van een API token. Om in het bezit te komen van dit token, vraag je aan je opdrachtgever (beheerder van de Carerix applicatie) of hij/zij het 'token' bij het Support Team aanvraagt.

Informatie betreffende Google For Jobs kan je terugvinden in het desbetreffende help artikel.

Foutmelding?

De verantwoordelijkheid van het koppelen ligt volledig bij de webbouwer. Per platform is een partner-specialist beschikbaar, deze kunnen ondersteuning bieden tegen betaling. Een voorbeeld van een partner voor WordPress ondersteuning is het bedrijf M440, ons contactpersoon daar is Ruben Waitz. Hij is te bereiken via info@m440.nl of via het nummer 030 – 238 08 38. Je kan hierover meer informatie verkrijgen op m440.nl.

REST API Client

Je kan ook kiezen om een website te koppelen via de REST API. De desbetreffende handleiding vind je op onze Development Wiki.

De inlogpagina zal je vragen om een gebruikersnaam en wachtwoord, deze kan worden aangevraagd bij het Support Team.

Deze handleiding toont alle gangbare informatie voor koppeling van een website met de REST API. Om in het bezit te komen van een API Token, volg je dezelfde stappen als op deze pagina beschreven voor de WordPress koppeling.

In het forum van Google Groups kunnen vragen gesteld worden aan mede administrators, IT specialisten van andere organisaties die eerder een koppeling hebben gerealiseerd. Tevens zijn de Carerix ontwikkelaars actief op dit forum. Hierdoor sta je in direct contact met onze developers. Let wel op dat de voertaal Engels is en alle communicatie verloopt via de mail, je hebt dan ook een Google account nodig om deel te nemen.

Voor informatie omtrent Carerix velden (attributen) en hun codes, kan je terecht bij onze online handleiding.

E-mail koppeling

Indien je nu gebruik maakt van mailaccounts voor de toekomstige Carerix gebruikers en je wil de recruitment email communicatie uit Carerix laten verlopen (sterk aanbevolen), dan kan je het volgende artikel doorlezen. Hierin staat beschreven hoe de e-mail koppeling in zijn werking gaat.

oAuth2

Het is ook mogelijk om via een andere authenticatie mogelijkheid de e-mail te koppelen met Carerix, deze methode heet oAuth2. In het volgende artikel is te lezen hoe dit ingesteld kan worden voor Gmail/Gsuite. En hier vind je het artikel voor de integratie van Office365.

Agenda synchronisatie

Er zijn drie mogelijkheden om de agenda te synchroniseren:

Normaliter synchroniseert de agenda in twee richtingen. Tevens bieden we ook de mogelijkheid om alleen gebruik te maken van push-synchronisatie. Dit houdt in dat afspraken slechts vanuit Carerix worden gepusht naar de externe agenda.

SSO Inlog mogelijkheden

• Voor SSO zoek op IAM of ga naar deze pagina.

Labels: UD-3166