Alle collectiesDossiers
Apply URL of Sollicitatielink

Sollicitatielink in een Publicatie-dossier

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De Sollicitatielink of apply url wordt doorgegeven aan de vacatures sites. Het is van belang om een functionerende Sollicitatielink te hebben omdat anders geïnteresseerde kandidaten niet kunnen solliciteren.

Een sollicitatielink in de context van Carerix is een specifiek webadres (URL) waar iemand kan solliciteren.

Kenmerken van een sollicitatielink

• Specifiek en gericht: Een sollicitatielink leidt direct naar het sollicitatieformulier, waardoor de gebruiker geen tijd verspilt aan het zoeken naar de juiste pagina.

• Unieke identificatie: Sommige sollicitatielinks bevatten unieke parameters om te identificeren waar de aanvraag vandaan komt (bijvoorbeeld een bepaalde vacature of een specifieke promotiecampagne).

• Beveiliging en privacy: Aangezien de sollicitatielink leidt naar de sollicitatiepagina waar persoonlijke informatie wordt ingevuld, is deze beveiligd (bijvoorbeeld via HTTPS) om de gegevens van de aanvrager te beschermen.

Voorbeeld van een sollicitatielink

Stel dat een bedrijf genaamd "Tech Innovators" een softwareontwikkelaar zoekt en een vacature plaatst. De sollicitatielink voor deze functie kan er als volgt uitzien:

https://www.techinnovators.com/careers/apply?jobid=12345

Wanneer een kandidaat op deze link klikt, wordt hij/zij direct naar de sollicitatiepagina voor de softwareontwikkelaarspositie geleid, waar ze hun sollicitatie kunnen indienen.

Waar vind je de Sollicitatielink in Carerix?

• Ga naar 'Dossiers' | 'Publicaties'

• Open een Publicatie

• Ga naar het 'Administratief-tabblad', zie veld "Sollicitatielink"

Waar wordt de sollicitatielink gepubliceerd?

De Sollicitatielink wordt met de andere publicatiegegevens doorgegeven aan de vacaturebank of aan een ander kanaal waarop je de vacature publiceert.

⚠️ Let op: Het is belangrijk om de Sollicitatielink goed in te stellen. Zo voorkom je dat kandidaten vanaf een externe website of jobboard je sollicitatieformulier niet kunnen bereiken en je dus (waardevolle) sollicitaties en kandidaten misloopt.

Instellen van de sollicitatielink

De instelling applyUrl maak het mogelijk om een standaard waarde op te geven voor in nieuwe Publicaties. Elke nieuwe publicatie krijgt dan automatisch de juiste sollicitatielink mee die zich per vacature en publicatie op basis van de instelling aanpast.

Om er voor te zorgen dat kandidaten die via een publicatie op een jobboard op de juiste pagina op je eigen website landen, is het heel belangrijk dat de webbouwer de vacature en sollicitatiepagina's van de website op de juiste manier inricht.

Om de standaard waarde van de sollicitatielink aan te passen navigeer je naar:

• 'Onderhoud' | 'Instellingen'

• Blok 'Attributen en velden', veld "applyUrl"

💡Let op: de applyURL setting in Carerix is standaard leeg omdat de waarde per klant anders is en afhankelijk van de website/domeinnaam van de specifieke klant.

Eigen website via API koppeling

Wanneer je gebruik maakt van een door een webbouwer gemaakte koppeling tussen Carerix en je website op basis van de Carerix GraphQL API of REST API, heb je de vrijheid om de sollicitatielink naar wens in te richten.

De applyUrl instelling kan dan bijvoorbeeld als volgt worden aangepast:

https://www.example.com/joborder/<cx:write value="$publication.publicationID"/>/<cx:write value="$publication.titleInformation.urlEncodedString"/>.html

De sollicitatielink op basis van voorgaande applyUrl-instelling kan er dan als volgt uitzien:

https://www.example.com/joborder/123/Account-manager.html

⚠️ Let op: wanneer je gebruik maakt van een koppeling via Carerix API is het belangrijkste dat de website zo is ingericht dat een sollicitatielink op de juiste pagina landt. Stem de opbouw van de sollicitatielink dus goed af met de webbouwer.

WordPress Plugin

Wanneer je website gebruik maakt van de Carerix WordPress plugin voor het publiceren van je vacatures en het verwerken van sollicitanten dient de sollicitatielink op de volgende manier te worden ingericht:

http://www.example.com/?pub_id=<cx:write value="$publication.publicationID"/>

⚠️ Let op: voor een juiste werking van je website in combinatie met de Carerix WordPress plugin moet er gebruik gemaakt worden van bovenstaand format voor de sollicitatielink waarbij www.example.com vervangen dient te worden door het webadres van de betreffende website.

Label : UD-1902