FAQ

Om het voor jou gemakkelijker te maken om een antwoord te vinden op jouw vraag, hebben we een artikel geschreven met veel gestelde vragen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Mijn email komt niet meer binnen in Carerix. Hoe los ik dit op?

Als je geen mails meer kan ontvangen in je Carerix omgeving is dit natuurlijk erg vervelend. Vaak komt dit omdat instellingen in je Carerix applicatie niet goed staan ingesteld. In dit geval ligt de oorzaak aan het feit dat in Carerix niet (meer) staat ingesteld dat e-mails moeten worden opgehaald. Je lost dit op door in de instellingen van je mail een aantal stappen te doorlopen. Hoe je dit precies doet lees je in een een uitgebreid helpartikel.

Kunnen jullie mij helpen met inloggen?

Als je je logingegevens bent vergeten vraag je aan je beheerder om je logingegevens te resetten. De beheerder kan dit doen door het nemen van een aantal simpele stappen:

• Log in als Beheerder

• Vervolgens klik je in het linker menu onder “Beheer” op “Gebruikers”.

• Klik op de tab "alle Gebruikers"

• Dubbelklik op het gebruikersaccount van de Gebruiker die niet in kan loggen of zijn wachtwoord is vergeten

• Bedenk een tijdelijk wachtwoord en vul dat in bij de twee daarvoor bestemde velden

• Breng de Gebruiker op de hoogte van het wachtwoord en laat hem/haar met het tijdelijke wachtwoord inloggen

• Je dient hierna zelf via “mijn gegevens” weer zelf een nieuw wachtwoord te kiezen.

Ik krijg de melding “wachtwoorden zijn ongelijk”. Hoe komt dat en hoe kom ik er vanaf?

Je internetbrowser vult automatisch jouw Carerix inloggegevens in bij de velden gebruikersnaam en wachtwoord. Dit komt omdat je de browser deze gegevens heeft opgeslagen. Je kan dit door middel van een paar korte stappen oplossen:

• De velden in kwestie staan in Carerix op de volgende plekken:

• In het Kandidatendossier in de tab "admin" ---> paneel "login"

• In het contactpersonen dossier in de tab "basis" ---> paneel "toegang"

• In jouw "mijn gegevens" (rechtsboven klikken) in de tab "basis" ---> paneel "logingegevens"

• En als je beheerder bent ook nog op deze plek:

• In het linker menu onder het kopje "beheer" ---> "gebruikers" ---> dubbelklik op 1 gebruiker ---> in de tab "basis" ---> paneel "logingegevens"

• Hoe los je dit issue nu op?

• Ga naar de bovenstaande plekken en voer de volgende acties uit:

• Klik op de naam van het paneel, zodat deze dicht klapt.

• Selecteer en kopieer eventueel getypte tekst.

• Klik op annuleren.

• Ga het dossier weer in en plak de eventueel gekopieerde tekst in het betreffende veld.

Kom je er met het volgen van de bovenste stappen niet uit? In een uitgebreider help artikel lees je meer over het resetten en aanpassen wachtwoorden.

Mijn linkedin plugin doet het niet meer. Hoe zorg ik ervoor dat deze weer werkt?

• In de Chrome browser:
    klik op de 3 puntjes rechtsboven – klik op "Instellingen" - klik op "Privacy en beveiliging” – klik op “browsegegevens wissen” - In het nieuwe scherm, klik op het tabblad “Basis” - zet de periode op "alles" zet vinkjes bij de cookies and de cache (de onderste 2) – klik op "Gegevens wissen".

• In de Chrome browser, klik op de 3 puntjes rechtsboven – klik op "Instellingen" - klik op "over Chrome". Je browser zal of zeggen dat hij up-to-date is, of dat hij aan het updaten is.

• Klik met je rechtermuisknop op het social browser icoontje rechtsboven en kies "verwijderen uit Chrome".

• Sluit de browser en start deze opnieuw op.

Mocht je bij de installatie een foutmelding krijgen tijdens het genereren van een token: "Something went wrong while obtaining your token", wijzig dan even je Carerix wachtwoord en probeer het opnieuw.

Helpen bovenstaande stappen niet? Probeer het dan eens op een andere computer om te zien of het probleem zich nog steeds voordoet.