Carerix UI | Login
Wachtwoord foutmelding veroorzaakt door Google Chrome automatisch invullen velden
Wachtwoord foutmelding veroorzaakt door Google Chrome automatisch invullen velden

Foutmelding "wachtwoorden zijn ongelijk" of "Validatie niet gelukt. Niet alle verplichte velden zijn ingevuld, vul de velden in."

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Google Chrome probeert je te helpen door overal automatisch velden voor je in te vullen. Deze Google Chrome functionaliteit veroorzaakt op dit moment een foutmelding in onze applicatie.
Het is onze developers helaas nog niet gelukt om dit voor Carerix uit te zetten, dit komt door de hardnekkigheid van Chrome om automatisch velden in te vullen en het niet mogelijk maakt om dit per website uit te zetten.

Hieronder beschrijven we hoe en waar de foutmelding plaats vindt en wat je er voor nu zélf middels een workaround aan zou kunnen doen.
Uiteraard heeft ons volle aandacht om hiervoor zo snel mogelijk een oplossing te zoeken.

Waar ondervind je deze foutmelding?

• Ga naar 'Dossiers' | 'Contactpersonen'

• Ga naar 'Basis-tab'

• Ga naar blok 'Toegang' Google Chrome vult nu het door hun in Chrome opgeslagen wachtwoord voor je in in het veld 'Nieuw Wachtwoord'

• Maak een aanpassing in een van de velden

• Klik [Bewaren] Nu verschijnt de foutmelding: "wachtwoorden zijn ongelijk" in beeld  of

• Foutmelding: "Validatie niet gelukt. Niet alle verplichte velden zijn ingevuld, vul de velden in."

Let op: Dit kan niet alleen bij het dossier van een contactpersoon voor komen maar bij elk dossier waar je het wachtwoord kan wijzigen, zoals de 'Admin-tab' bij het kandidaten dossier.

Workarounds

Op dit moment hebben onze developers nog geen oplossing hiervoor gevonden, uiteraard zoeken zij verder om dit zo snel mogelijk te kunnen oplossen.
Voor nu hebben wij wel een aantal workarounds hieronder beschreven.

Chrome instelling Automatisch inloggen uitzetten

In Chrome kan je automatische vullen invullen uitzetten. Dit geldt dan voor heel Chrome, het is nog niet mogelijk om dit per website uit te zetten.

• Ga naar Chrome instellingen, klik rechts bovenin op de [drie puntjes] (Kebabmenu)

• Kies 'Instellingen'

• Ga naar 'Automatisch aanvullen 'Kies 'Wachtwoorden' optie 'Automatisch inloggen', zet blauw knopje (schuifje) uit

Paneel 'Toegang/Logingegevens' dichtklappen

Je kan ook het paneel 'Toegang/Logingegevens' dichtklappen op de volgende plekken:

Dossiers

Kandidaten

Admin-tab

Toegang

Dossiers

Contactpersonen

Basis-tab

Toegang

Beheer

Gebruikers

Basis-tab

Logingegevens

Je eigen naam rechtsboven

Mijn gegevens

Basis-tab

Logingegevens

De volgende keer dat je dan een contactpersoon/kandidaat/gebruiker opent zal Chrome niet de mogelijkheid hebben om een wachtwoord in te vullen aangezien het paneel dicht blijft.

Maak gebruik van een andere Browser

• Gebruik Chromium, hier te downloaden. Chromium is de open-source versie van Google Chrome. Hierin werken de meeste extensies van Chrome waaronder de LinkedIn browser. Het is nog niet bekend of Chromium net zo agressief is in het automatisch invullen van wachtwoorden, wij raden aan om daar niet in te loggen met je Google account en ook geen wachtwoorden op te slaan.

• Gebruik Firefox, hier te downloaden. Deze browser kan ook je wachtwoorden opslaan maar is vooralsnog niet zo "agressief" in het automatisch invullen van gebruikersnamen, wachtwoorden en andere data. Dit is alleen minder handig wanneer je de LinkedIn browser gebruikt.

Labels : UD-2858