Sjablonen
Afdrukken van een dossier lukt niet

Je wilt dossiers afdrukken maar dit lukt niet omdat de printknop 'grijs' is

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Oorzaak

De oorzaak is dat er geen "Afdruk sjabloon" beschikbaar is. Dit kan zijn omdat er geen sjabloon is geïnstalleerd, of omdat de desbetreffende gebruikersrol geen rechten heeft het sjabloon te gebruiken. De oplossing is dan om het sjabloon beschikbaar te maken. De Beheerder van jouw applicatie kan dit instellen.

Werkwijze

Installeren sjabloon

1. Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'

2. Ga naar 'Document'

3. Open de Sjabloon bibliotheek via de knop [Bibliotheek];

4. Zoek de entiteit (bijvoorbeeld Weekstaat kandidaat)Iedere entiteit heeft een eigen afdruk sjabloon;

5. Zoek naar 'Standaard afdruk'

6. Klik op [Installeren] om het sjabloon te installeren;

7. Log opnieuw in om het sjabloon te kunnen gebruiken.

Gebruikersrol toegang geven

1. Ga naar 'Onderhoud' | Sjablonen'

2. Ga naar 'Document sjablonen';

3. Gebruik een zoekfilter in het overzicht:                                                              Afdruk: Ja                                                                                                              Entiteit: de desbetreffende entiteit

4. Open het sjabloon (of sjablonen als er meer zijn) en plaats vinkjes bij de desbetreffende gebruikersrollen;

5. Klik [Bewaren] om de wijziging op te slaan.

Opmerking:

• Er is een gebruikersrol "Kandidaat". Vink deze aan om er voor te zorgen dat ingelogde kandidaten kunnen afdrukken (bijvoorbeeld week/maandstaten);

Labels : UD-1393