Volledigheid dossiers controleren

Hoe kan je de volledigheid van Dossiers controleren?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je zou graag de volledigheid (en daarmee de kwaliteit) van Kandidaat, Contactpersoon en Opdrachtgever-dossiers willen controleren. Voor zowel het kandidaat- als opdrachtgever- en contactpersoon-dossier zijn er document-sjablonen in de bibliotheek beschikbaar welke hiervoor gebruikt kunnen worden. Dit artikel zet uiteen hoe je dit doet.

Werkwijze

We gaan in dit voorbeeld uit van het kandidaat-dossier. De werkwijze is vergelijkbaar voor contactpersoon- en opdrachtgever-dossier.

Installatie sjablonen

1. Log in als een Beheerder;

2. Ga naar 'Onderhoud' > 'Document sjablonen' > [Bibliotheek];

3. In de bibliotheek staat bij het kopje 'Kandidaat (Overzicht)' het sjabloon 'Kandidaten dossier kwaliteit';

4. Klik op [Installeer] om dit sjabloon te installeren.

5. Log uit/in om het sjabloon beschikbaar te krijgen.

Gebruik sjablonen

1. Ga naar 'Kandidaten';

2. Gebruik een Zoekfilter naar wens om een selectie kandidaten te maken;

3. Klik op 'Kies rapport…' en kies hier 'Kandidaten dossier kwaliteit'; U krijgt nu een overzicht van de niet ingevulde velden;

4. Klik op het getal aan het einde van de regel om de regel uit te klappen en te zien welke Dossiers het betreft (u ziet dit in de vorm Kandidaatnummer - Kandidaat naam).

5. Open de Dossiers en pas deze naar wens aan.

Tips

• Installeer ook gelijk de andere sjablonen zodat je maar 1 keer hoeft uit/in te loggen. Je vind ze bij de kopjes Contactpersoon (Overzicht) en Opdrachtgever (Overzicht);

• Laat iedere 'Recruiter' periodiek zijn/haar eigen kandidaat-, contactpersoon- en opdrachtgever-dossiers controleren door het volgende Zoekfilter te gebruiken: "Verantwoordelijke" | "is gelijk aan" | [desbetreffende recruiter]"Aanmaakdatum" | "is op of na" | [datum naar keuze, bijvoorbeeld de eerste van de maand]