Sjablonen
Verjaardagsmail naar Kandidaat of Contactpersoon

Configureer het automatisch verzenden van een verjaardagmail naar Kandidaten of Contactpersoon doormiddel van een Trigger

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je wilt een Kandidaat en/of Contactpersoon een verjaardagsmail versturen zonder dat je hiervoor een handeling hoeft te doen. Op basis van het ingevulde geboortedatum veld is deze handeling met een Trigger eenvoudig te realiseren.

Een gebruiker met Beheerder rechten configureert het automatisch verzenden van een verjaardagmail.

Werkwijze

Verjaardag sjabloon installeren vanuit de Bibliotheek

• 'Onderhoud' | 'E-mail sjablonen'

• Klik [Bibliotheek

• Installeer het e-mail sjabloon met de naam "Verjaardag"

• Open geïnstalleerd e-mail sjabloon

• Hernoem sjabloon (bv. Verjaardag e-mail kandidaat)

• Plaats BIRTHDAY in het codeveld (naam voor het aanroepen van dit sjabloon in de trigger)

• Controleer of HTML is aangevinkt

• Controleer of het Sjabloon zichtbaar is bij Kandidaat

• Bewaar sjabloon

Opmerking:
Hernoem standaard sjablonen uit de bibliotheek, omdat dit sjabloon wordt overschreven als u het nogmaals installeert, bv. voor contactpersonen.

Verjaardagmail trigger instellen

• 'Onderhoud' | 'Triggers'

• Kies [Nieuw]

• Geef een passende naam voor de Trigger bv. : Verjaardagsmail kandidaat

• Geef een passende omschrijving bv. Stuurt e-mail op de dag dat de kandidaat jarig is

Gebeurtenis definiëren

1. Kies "kandidaat verjaardag passeert over...."

2. Kies "0 dagen"

3. Kies "Stuur e-mail volgens sjabloon met code..."

4. Vul in "BIRTHDAY"

Verjaardagmail naar Contactpersonen

• Je installeert de verjaardagsmail nogmaals en zet deze op "Zichtbaar" bij Contactpersonen

• Je kiest voor de gebeurtenis "Contactpersoon verjaardag passeert over...."

• Kies "0 dagen"

• Kies "Stuur e-mail volgens sjabloon met code..."

• Vul in "BIRTHDAY"