Kandidaat vrijblijvend aanbieden

Een kandidaat aanbieden bij een aantal opdrachtgevers

Meer dan een week geleden bijgewerkt

U wilt een top kandidaat bij een aantal opdrachtgevers vrijblijvend aanbieden. Deze activiteit wordt soms "man in de hand" of "spontane aanbieding" genoemd.

In dit artikel vindt u de instructies voor het uitvoeren van zo'n man in de hand activiteit.

Werkwijze

Breng een kandidaat per e-mail onder de aandacht bij de contactpersonen van een aantal opdrachtgevers, als volgt:

• Klik in het menu op Kandidaten

• Open het dossier van de kandidaat die u wilt voorstellen aan de opdrachtgevers → De kandidaat verschijnt in de contextbalk.

• Klik in het menu op Contactpersonen

• Verminder het aantal contactpersonen desgewenst met behulp van zoekregels

• Selecteer de verschillende contactpersonen die u informatie over de kandidaat gaat sturen (door de hokjes links in de lijst aan te kruisen)

• Open de klaplijst bij "Kies e-mail" en selecteer "Informeer over kandidaat + CV/Profiel" (ontbreekt het e-mailsjabloon, vraag dan uw beheerder om deze te installeren volgens de stappen die beneden op deze pagina bij voorbereiding staan beschreven)

Optioneel

Voortgang monitoren

Monitor de voortgang door het voorstellen via een match te doen. Via deze manier wordt de kandidaat in het reguliere faseproces meegenomen en kan de voortgang gemonitord worden. Match de kandidaat als volgt:

• Open de kandidaat in kwestie;

• Klik op het tabblad Zoek opdr;

• Zoek naar de opdrachtgever in kwestie;

• Plaats hier een vinkje voor en kies [Voeg toe aan matches];

Opmerking: De kandidaat kan momenteel niet gematcht worden aan een opdrachtgever als de kandidaat al is gematcht aan een vacature van dezelfde opdrachtgever.

Nabellen

Gaat u de contactpersonen ook nabellen? Maak hiervoor dan taken aan zodat die u herinneren wie u nog moet bellen, als volgt:

• Na het verzenden van de e-mail opent u de klaplijst bij 'Kies actie'

• Selecteer de actie 'Creëer activiteit' en klik op [OK]. → U ziet het venster Weet u zeker dat u 'Creëer activiteit...' op de selectie (2) wilt toepassen?

• Klik [OK]. → U ziet het venster Nieuwe activiteit voor 2 contactpersonen.

• Vul een datum in en een onderwerp, bijvoorbeeld: Nabellen ivm <naam kandidaat>

• Klik [Creëer activiteiten] → U ziet op het venster staan dat de activiteiten op de achtergrond worden aangemaakt en dat het even duurt voordat de activiteiten zichtbaar zijn.

• Klik [OK]

In het menu Activiteiten > Taken staat nu onder de tab "Mijn taken" de herinnering om na te bellen.
Ook staat in het dossier Contactpersonen, bij de geselecteerde contactpersonen (van stap 5) onder de tab "Activiteiten" de herinnering om na te bellen.

Voorbereiding

Voor de 'Man in de hand' activiteit dient eenmalig een e-mailsjabloon te worden geïnstalleerd.

Installeer het e-mail sjabloon "Informeer over Kandidaat + CV/Profiel" als volgt:

• Log in als beheerder

• Klik in het menu de module Onderhoud > Sjablonen

• Klik de tab 'E-mail'

• Klik de knop [Bibliotheek] → Het nieuwe venster opent met de 'Carerix Sjablonen Bibliotheek'

• Ga in deze bibliotheek naar de sectie Contactpersoon (dossier)

• Klik achter 'Informeer over Kandidaat+CV/Profiel' op de knop [Installeer]

• Log uit en log weer in

In het overzicht Contactpersonen ziet u nu bij 'Kies e-mail' het nieuwe e-mailsjabloon 'Informeer over Kandidaat+CV/Profiel'.

U kunt het template zelf of laten aanpassen ons. Stuur een e-mail verzoek naar de helpdesk. Het aanpassen van een template brengt kosten met zich mee.

Vacature "--"

In uw Carerix systeem ziet u matches met een vacature die niet lijkt te bestaan:

• zoeken op het vacature-nummer geeft geen resultaat

• Gaat u naar de match, dan staat er bij "--" bij de vacature

Dit is geen fout, maar een verborgen nep-vacature, die nodig is om de kandidaat aan de opdrachtgever te koppelen

NB. Via de XML-interface zal een dergelijke vacature als "hidden" worden aangegeven.

Labels: UD-1771