Werking van IMAP

Hoe werkt IMAP

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je gebruikt POP of IMAP voor het lezen van e-mail in je postbus.

Werking

Kies je voor IMAP? Dan werkt het lezen van e-mails met Carerix als volgt:

• Carerix haalt voortdurend en automatisch de laatste e-mails van de IMAP server op;

• E-mailberichten tot maximaal 1 maand oud worden door Carerix van de mailserver overgenomen. Dit is met name belangrijk wanneer je IMAP voor het eerst in gebruik neemt. Immers, dan kunnen er ook nog veel oudere e-mails op de server staan;

• Carerix neemt niet alleen de nieuwe e-mails van de mailserver over, ook gewijzigd e-mails worden in enkele minuten overgenomen;

• Carerix leest geen subfolders uit. De berichten die in een map, binnen een map staan zijn dus niet zichtbaar voor Carerix en zullen niet worden gesynchroniseerd;

• Natuurlijk worden ook nieuw en gewijzigde e-mails vanuit Carerix binnen enkele minuten op de mail server geplaatst zodat die ook in Outlook e.d. zichtbaar zijn;

• De volgende wijzigingen in e-mails worden gesynchroniseerd: status gelezen/ongelezen, verplaatsing naar andere folder.

• E-mailberichten op de mailserver worden niet langer gesynchroniseerd indien deze e-mail:- Definitief van de mailserver is verwijderd;- Op de mailserver verplaatst is naar een niet-gekoppelde folder;- Ouder is dan een maand.