IMAP instellingen in Carerix
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor het lezen van e-mail kan een gebruiker kiezen tussen POP en IMAP binnen Carerix. De belangrijkste verschillen tussen POP en IMAP zijn als volgt:

• POP - De e-mail wordt als het ware opgehaald door Carerix en dus weggehaald bij de mailserver. Een ander apparaat kan hierdoor niet dezelfde mail ophalen.

• IMAP - De gelezen mail wordt aan de gebruiker getoond en vervolgens op de mailserver als 'gelezen' gezet. Een ander apparaat kan deze mail nog steeds blijven zien.

Met IMAP is het dus wel mogelijk om met meerdere apparaten de inhoud van dezelfde mailbox te zien. Met POP is dit niet mogelijk, tenzij je de optie 'Kopie op mailserver laten staan' aanvinkt bij de e-mail instellingen.

Wanneer je meerdere apparaten/clienten gebruikt om de e-mail te lezen (Carerix, Outlook, Smartphone) kan je het beste IMAP gebruiken.

Werkwijze

Zorg ervoor dat er op de mail server folders beschikbaar zijn om te koppelen aan de volgende folders in Carerix:

• Inbox

• Sent

• Drafts

• Archive

• Spam

• Deleted

IMAP instellen in Carerix

• Klik op "Mijn gegevens" rechtsboven

• Vul bij Mailserver het adres van de server in ( bijvoorbeeld: imap.klant.nl of mail.klant.nl)

• Vul bij gebruikersnaam de verstrekte naam in Wordt uw email adres verzorgd door Carerix? Dan is de gebruikersnaam gelijk aan uw gehele e-mail adres. Bijvoorbeeld: janjansen@voorbeeld.nl.

• Vul bij wachtwoord het verstrekte wachtwoord in (deze is i.h.a. niet gelijk aan uw Carerix wachtwoord)

• Kies bij type mailserver voor IMAP

• Kies de volgende instellingen: [x] e-mail ophalen van mailserver AAN [_] Beveiligde verbinding (SSL) ← Verbinding via poort 993: alleen "AAN" als dit moet van uw mail server, vraag dit na bij uw systeembeheerder [_] Beveiligde verbinding (TLS ) ← alleen "AAN" als dit moet van uw mail server, vraag dit na bij uw systeembeheerder

• Klik op "Bewerk mappen" en wijs de juiste folders toe via de drop down menu's.

• Bewaar de wijziging