Kies POP of IMAP
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Lees e-mails met Carerix uit de postbus op de server met behulp van een van de volgende protocollen:

• POP - Carerix haalt de e-mails op uit de postbus. Er blijven geen e-mails in de postbus achter.

• IMAP - Carerix kopieert de e-mails uit de postbus. De e-mails blijven in de postbus staan.

Opmerkingen:

• POP en IMAP zijn de belangrijkste protocollen voor het lezen van e-mails. Ieder bekend e-mailprogramma (Outlook, Apple mail, Thunderbird,...) ondersteunt deze twee protocollen.

POP of IMAP

POP

Gebruik POP wanneer je e-mail met één e-mailprogramma leest. Kies bijvoorbeeld Carerix als enig e-mailprogramma. De voordelen zijn:

• E-mail lezen overal waar een PC en internet verbonden is.

• Ieder e-mailbericht wordt automatisch gekoppeld aan een relevante kandidaat en vacaturedossiers waardoor ze makkelijker terug zijn te vinden.

• De postbus op de server loopt niet vol.

IMAP

Gebruik IMAP wanneer je e-mail met meerdere e-mail programma's leest. Dit kan een goede keuze zijn wanneer:

• Je naast Carerix ook Outlook wilt blijven gebruiken.

• Je naast Carerix ook het eigen e-mail programma op bijvoorbeeld een smartphone of tablet wilt gebruiken.

Met IMAP gebruik je dus twee of meer e-mail programma's tegelijk en zie je toch steeds dezelfde e-mail. Dat komt omdat de e-mail in de postbus op de server blijft staan en je met het e-mailprogramma 'alleen maar kijkt' naar wat er op de server staat. In werkelijkheid kopiëren de e-mail programma's steeds slim e-mail berichten van en naar de server om alles synchroon te houden.

Labels: UD-1773