Kandidaat aanmaken

Een nieuwe Kandidaat-dossier aan te maken kan om een aantal manieren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Mogelijkheden van invoeren nieuw Kandidaat-dossier

• Verstrek CV bestand en maak direct een kandidaat (snelle optie);

• Analyseer CV bestand met de Textkernel extractie service (uitgebreide optie);

• Plak LinkedIn profiel pagina of andere internet pagina met profiel;

• Vul zelf de velden in…

• Vanuit de e-mail bijlage.

Verstrek CV bestand

Via deze methode voer je een CV in en wordt deze automatisch tot kandidaat dossier aangemaakt (zonder interventie).

• Ga naar 'Dossiers' | 'Kandidaten'

• Klik [Nieuw]

• Kies 'Verstrek CV bestand en maak direct een kandidaat (snelle optie)'

• Blader naar het CV

• Klik [Voltooien], de Kandidaat wordt automatisch aangemaakt

Opmerkingen

• Je krijgt geen mogelijkheid om het dossier aan te passen voordat deze wordt opgeslagen. Deze vorm van aanmaken is bedoeld voor het meest snelle resultaat. De kwaliteit van extractie is sterk afhankelijk van de wijze van opmaak van het document.

• Zie onderaan dit artikel welke gegevens worden overgenomen;

• Als de kandidaat-naam wordt herkend als asterisken (*****), dan heeft de snelle extractie helaas geen kandidaat-naam kunnen herkennen. Stuur in een dergelijk geval het desbetreffende CV door naar de helpdesk zodat het extractie-systeem verbeterd kan worden. Verander daarna handmatig de naam van de kandidaat.

• De snelle optie is geschikt voor CV's die in het Nederlands en Engels zijn samengesteld.

• Tip: op ieder gewenst tijdstip kan nadien alsnog de uitgebreide extractie uit worden gevoerd voor een beter resultaat. Ga daartoe naar de Bijlagen-tab, selecteer het juiste CV document en gebruik de extractieknop.

Analyseer CV bestand met Textkernel

De extractie technologie van Textkernel is in het Carerix systeem geïntegreerd. Via deze vorm van aanmaken wordt een CV volledig geanalyseerd en probeert Textkernel zo veel als mogelijk te herkennen. Analyseer een CV als volgt:

• Ga naar 'Dossiers' | 'Kandidaten'

• Klik [Nieuw]

• Selecteer door het verstrekken van een CV de velden automatisch laten invullen

• Blader naar het CV-document

• Klik [Voltooien], de CV extractie start- er verschijnt een venster waarbij je links een grafische weergave van het CV ziet, en rechts het resultaat van de extractie, verdeeld over de velden in Carerix.

• Controleer het resultaat en pas deze aan waar wenselijk;

• Klik [Opslaan] om de kandidaat op te slaanHet extractie venster sluit en je komt in het nieuw aangemaakte Kandidaat-dossier.

Plak LinkedIn profiel pagina

Met Cxfinder kun je profielen zoeken op het internet en speciaal in LinkedIn, maar als je al zelf een LinkedIn profiel open hebt, is er een korte weg om dit profiel te importeren, door middel van "Kopiëren en Plakken" (Copy-Paste).
Doe dit als volgt:

• Open het LinkedIn profiel in Mozilla Firefox of Internet Explorer

• Kies in je browser "Alles Selecteren" of "Select All" of met het toetsenbord CTRL+A (Windows) of CMD+A (Apple)

• Kies vervolgens "Kopiëren" of "Copy" of met het toetsenbord CTRL+C (Windows) of CMD+C (Apple)

• Schakel naar Carerix en klik op het + teken rechts van "Kandidaten" in het menu. Maak dus een nieuwe kandidaat aan

• Kies de optie: 'Door het verstrekken van een op het internet gevonden profiel de velden automatisch laten invullen'

• Plak alles wat je zojuist hebt gevonden in het tekstvak: klik met de rechter-muis en kies "Plakken" of met het toetsenbord, Windows: CTRL+V, Apple: CMD+V

• Klik op [Verder]. De kandidaat wordt nu aangemaakt

Opmerkingen

• Je krijgt geen mogelijkheid om het dossier aan te passen voordat deze wordt opgeslagen. Deze vorm van aanmaken is bedoeld voor het meest snelle resultaat

• Zie onderaan dit artikel welke gegevens worden overgenomen

• De volledigheid van de ingevulde velden ligt aan de volledigheid van het LinkedIn profiel wat je wilt importeren: hoe meer velden er zijn ingevoerd hoe beter het Kandidaat-dossier is gevuld;

• Kopieer en plak alleen met Microsoft Internet Explorer of Mozilla Firefox. Andere browsers worden niet ondersteund.

Velden zelf invullen

• Ga naar 'Dossiers' | 'Kandidaten'

• Klik {Nieuw]

• Kies 'Vul zelf de velden in…'

• Klik [Verder] en volg de instructies

Vanuit de e-mail bijlage

• Open e-mail

• Ga naar de Bijlage-tab

• Klik op het [extractie icoon]

• Controleer of Kandidaat al bestaat

• Volg wizard (verder / voltooien)

• Check extractie

• klik [Bewaren]

• Je komt in het Kandidaat-dossier van deze kandidaat

Welke velden worden overgenomen door de snelle extractie en overnemen van LinkedIn?

Indien een kandidaat dossier is aangemaakt via de snelle extractie methode of via een geplakt LinkedIn profiel, dan worden de volgende zaken overgenomen uit het dossier:

(indien deze openbaar zijn of als je een eerste of tweede connectie bent van de desbetreffende persoon, je kunt ook meer gegevens zien als je een geüpgraded (betaald) LinkedIn account hebt):

• Achternaam;

• Voornaam;

• Functienaam;

• Geboortedatum;

• E-mailadres;

• Pasfoto;

• Telefoon/mobiel;

• Bij opleiding is het veld overige opleiding ingevoerd;

• Bij ervaring is het veld overige werkervaring ingevoerd;

• Bij vaardigheden is het veld notities ingevoerd;

• Bron;

• Profiel als CV-bijlage;

Algemene opmerkingen

• Het Carerix-systeem houdt rekening met bestaande dossiers en probeert zoveel mogelijk dubbele kandidaten te voorkomen.

• Het resultaat van het omzetten van een online gevonden profiel of CV document zal nooit 100% correct zijn. Het kan soms zelfs ronduit tegenvallen, met name als de structuur van het profiel of CV document afwijkt van de gebruikelijke structuur. Stuur zo'n profiel of CV document naar de helpdesk en het ontwikkelteam neemt het mee in haar voortdurende activiteiten voor verbetering.

Labels: UD-1379