Security & Privacy Scan

Veiligheidsbeleid van Carerix

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat moet je doen?

In de digitale wereld zijn voortdurend nieuwe ontwikkelingen. Carerix volgt deze ontwikkelingen op de voet en hanteert de laatste webstandaarden. Maar om optimaal beveiligd te zijn dien je als beheerder ook enkele instellingen zelf aan te passen. Voorkom dat (onderdelen van) je applicatie minder of zelfs helemaal niet meer werkbaar worden. Dit is nodig want Carerix kan en wil om veiligheidsredenen bepaalde zaken niet meer ondersteunen. Dit zijn een aantal simpele handelingen die je Carerix beheerder zelf kan uitvoeren in de Carerix applicatie.

De volgende instellingen zijn wettelijk verplicht:

• Toegankelijkheid via versleutelde verbinding (HTTPS).

• Wachtwoordbeleid (Encrypted passwords).

De volgende instellingen/richtlijnen bevelen we sterk aan:

• Stel Token Based Access (TBA) in.

• Regel je applicatie in zodat je conform de AVG (GDPR) werkt.

Bekijk de volgende artikelen in ons Help Center:

Uitleg

Veiligheid en Privacy zijn belangrijke elementen in een digitale wereld. Termen als 'HTTPS', 'Encrypted password', 'password-policy' en AVG of GDPR zijn hierin belangrijke elementen, die ook in de Carerix applicatie dienen te worden ingesteld.

Na de AVG (GDPR) wetgeving, die van kracht is geworden in mei 2018, heeft Carerix een overgangsperiode gehanteerd, waarin je in de gelegenheid bent gesteld om alle zaken naar het juiste niveau te brengen.

Om je inzicht te geven in jouw niveau van Veiligheid en Privacy, hebben wij een “Carerix Security & Privacy Scan” ontwikkeld en hebben deze uitgevoerd op je Carerix applicatie, hier heb je als het goed is een mail over ontvangen en hier zijn ook mogelijk verbeterpunten in naar voren gekomen. Deze instellingen moeten door een Beheerder aangepast worden, dit kan Carerix niet voor je wijzigen.

Is je systeem veilig?

Nee? dan maak je in een paar minuten je systeem weer veilig

Check in de mail (of via bovenstaande links) of jouw systeem op dit moment veilig is. Zo niet, dan dien je actie te nemen. Dit is trouwens vrij simpel en snel gebeurd. Volg bovenstaande links, daar staat precies uitgelegd waar je welke instellingen moet wijzigen.

Hulp nodig?

Uiteraard staan we klaar om je te helpen. We bieden ondersteuning via onze Support Desk of via onze consultants. Je bepaalt zelf op welke punten jij ondersteuning wenst en in welke vorm. Uiteraard kunnen wij je ook adviseren met betrekking tot Carerix “Best-practice voor Security & Privacy”.

Heb je vragen?

Mail naar veiliger@carerix.com  of neem contact op met je Customer Success Manager.

Labels: UD-2930