Wachtwoord versleuteling

Veiligheidsbeleid van Carerix

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Beveilig de wachtwoorden

Om ervoor te zorgen dat ook jouw applicatie met versleutelde wachtwoorden overweg kan moet je het volgende doen.

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Instellingen'

• Ga naar het blok 'Versleuteld wachtwoord'

• Klik bij het veld "enableEncyptedPassword" op [Activeren] om de functionaliteit te activeren

Gevolgen

Wat houdt dit in voor jouw applicatie? Vanaf nu worden de nieuwe wachtwoorden van Kandidaten, Contactpersonen en Gebruikers versleuteld. Daarnaast worden er 5 nieuwe e-mailsjablonen geïnstalleerd.

NB: De verouderde sjablonen die CxScript bevatten om de oude onbeveiligde wachtwoorden op te halen worden niet automatisch verwijderd bij het activeren van deze instelling. Een Beheerder of Gebruiker met rechten tot de sjablonen kan dit verwijderen.
Om deze code te vinden kan je het beste bij de e-mailsjablonen een filter draaien om de sjablonen te achterhalen die de oude code nog bevatten. Dit doe je als volgt.

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'

• Ga naar de 'E-mail-tab'

• Filter op "Inhoud bevat 'password'"

Nu zullen alle e-mailsjablonen naar voren komen die de code 'password' bevatten en kan je de code uit de oude sjablonen te halen.

Huidige wachtwoord

Dit heeft geen gevolgen voor je huidige wachtwoord. Deze zal hetzelfde blijven en hoef je niet aan te passen.
Bij het opvragen van je wachtwoord wordt deze niet meer getoond en krijg je voortaan een link om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Lees het artikel: Security & Privacy Check
Labels: UD-2931