Jobdigger als Dashboard

Wanneer je geen gebruik wilt maken van de tabs in Carerix, dan kun je Jobdigger als dashboard gebruiken.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Jobdigger als dashboard: bepaal zelf je zoekopdracht

• Klik op  'Zoeken' en voer één of meerdere functietitels in

• Je kunt je Zoekopdracht verfijnen door gebruik te maken van uitgebreide filters:

Bijvoorbeeld  : Vacatures van bemiddelaars uit je zoekopdracht

• Klik op [Zoeken] , om zoekopdracht te bevestigenEen lijst met vacatures wordt gegenereerd

• Selecteer een vacature om de details van een vacature te kunnen bekijken-

• Er opent zich een nieuw venster aan de rechterkant van het scherm, waarin de contactgegevens in de grijze balk direct zichtbaar zijn.

Functie knoppen

Bovenin het scherm staan de functieknoppen
Je kunt :

• De vacature opslaan

• De vacature doorsturen

• Een probleem aan ons melden

Zoekopdracht

je kunt de zoekopdracht  opslaan en eventueel een instellen als een automatische zoekmelding gebruik hiervoor het [groene pijltje]  linksonder in het scherm.
Je kunt de zoekopdrachten inzien, bewerken en verwijderen door terug te gaan naar het hoofdscherm.
Je gaat altijd terug naar het hoofdscherm door op het kruisje rechtsboven te klikken. Let op:Hiermee verwijder je wel je zoekopdracht en alle ingestelde filters!

Hoofdscherm

• Ga in het hoofdscherm

• Zoekprofielen

• Klik op Mijn profielenIn deze lijst zijn alle zoekprofielen opgeslagen. - Je kunt bewerken- Je kunt delen- Je kunt een Zoekprofiel verwijderen door op het {pijltje} aan de rechterkant van    het scherm te klikken.

Verkrijg inzicht in de arbeidsmarkt in jouw regio door middel van marktanalyses.

De marktanalyse geeft je een duidelijk beeld van de marktsituatie van de ingegeven functietitel(s) en locatie. Hoe schaars is de functie bijvoorbeeld in jouw regio, hoe lang staan de vacatures gemiddeld online, wat is de vacature ontwikkeling en welk opleidingsniveau wordt er gevraagd?
Je kunt de marktanalyse van de ingegeven functietitel eenvoudig genereren door op de knop Markt te klikken:

De marktanalyses zijn in de vorm van arbeidsmarktrapportages te exporteren naar PDF, Word of een PowerPoint presentatie. Aan de hand van deze rapportages bepaal en onderbouw je, je verwachtingsmanagement richting externe opdrachtgevers of je hiringmanager. Door te laten zien dat je de arbeidsmarkt van een bepaalde functie kent, kom je professioneel over en profileer je jezelf als een volwaardig gesprekspartner.
De arbeidsmarktrapportages zijn bijvoorbeeld ook te gebruiken in een (sales) pitch of voor marketingdoeleinden.

Je exporteert de rapportages door op het witte icoontje naast het groene pijltje, rechtsonder in het scherm te klikken:

Monitor de activiteiten van je concurrenten en bestaande/potentiële klanten aan de hand van bedrijfsanalyses.

Door concurrenten te analyseren krijg je een beeld van wat jouw positie in de markt is en wat je moet doen om je van je concurrenten te onderscheiden.Bekijk welke bedrijven en intermediairs de meeste vacatures van een bepaalde functie uitzetten en op welke jobboards de meeste vacatures worden geplaatst.
Dit doe je door op het tabblad bedrijven te klikken, nadat je een zoekopdracht hebt ingevoerd:

Vervolgens kun je verder op een specifiek bedrijf inzoomen door met je muis op één bedrijf in de top10 werkgevers te gaan staan.
De volgende opties worden zichtbaar:

•  Volgen Sla het bedrijf op in je volglijst waardoor je op de hoogte blijft van de activiteiten van het bedrijf

• De knop met drie puntjes opent een venster met de opties Vacatures en Analyseer

Via deze knoppen kun je zowel de openstaande vacatures van het bedrijf als de achtergrondinformatie over het bedrijf bekijken.

Je vindt de opgeslagen bedrijven terug in de volglijst:

• Klik het vorige scherm weg d.m.v. het kruisje rechtsboven

• Klik vervolgens op Zoekprofielen

• Klik op Mijn Volglijst Door middel van het pijltje achter het bedrijf kun je bedrijven die je volgt verwijderen.

De vacatures van een specifiek bedrijf zijn in te zien door op de drie puntjes achter de bedrijfsnaam in de vacature te klikken en vervolgens op Vacatures. Je kunt bovendien meer over het bedrijf te weten komen door ook op de drie puntjes achter de bedrijfsnaam te klikken en vervolgens op de knop Analyseer.

Wil je meer informatie over Jobdigger?

Neem dan contact op met je Accountmanager.