Integraties
Indeed Apply integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

BINNENKORT BESCHIKBAAR!

In dit artikel lees je meer over:

1. Nieuwe instellingen en velden in jouw Carerix-systeem

2. Voordelen van de nieuwe Indeed Apply-integratie

3. Hoe je gebruik kunt maken van de Indeed Apply-integratie

4. Hoe je als Carerix-beheerder je Apply URL-instelling kunt controleren

5. FAQ

6. Delen van geanonimiseerde voortgangsgegevens

De nieuwe functie "Indeed Apply" is zichtbaar in de Marketplace in je Carerix applicatie.

De functionaliteit ervan zal echter pas op een later tijdstip actief worden, wat binnenkort wordt gecommuniceerd als de Go Live-datum.

Als je het direct wilt gebruiken, stuur dan een e-mail naar support@carerix.com.

Nieuwe instellingen en velden in uw Carerix-systeem

1. Bij Marketplace-instellingen: activeer de functie “Indeed Apply”

2. Bij Medium: “Indeed Apply-instelling”

3. Bij tabellen: de velden “Candidate.source” en “Match.source” voor “Indeed Apply”.

Voordelen van de nieuwe Indeed Apply-integratie

• Probleemloos vacatures plaatsen op Indeed

• Sollicitanten kunnen snel solliciteren via 'Indeed Quick Apply.'

• Matches worden gegenereerd in Carerix, gelabeld met de sollicitatiebron 'Indeed Apply.' Tabelitems Match.source en Candidate.source worden toegevoegd aan jouw Carerix-systeem.

• Geanonimiseerde voortgangsgegevens worden naar Indeed verzonden voor verbeterd inzicht.

• Gebruik van deze nieuwe feature is gratis.

Instructies Indeed Apply-integratie

1. Ga naar Marketplace in het linkermenu in Carerix (je hebt Carerix-beheerdersrechten nodig) -> controleer dat "Indeed Apply" is geactiveerd. Standaard wordt "Indeed Apply" geactiveerd opgeleverd

2. Controleer jouw Mediums - Indeed Apply-sectie
    Standaard wordt elk medium met de code 'web' geactiveerd.

3. Controleer het veld Apply url (= link naar de vacaturepagina op jouw website) op jouw publicatie. Zie hieronder.

Criteria voor Indeed om jouw publicaties te publiceren:

• publicatie bevat een werkende vacature-link

• vacature heeft een ingevuld land in het adres.

• vacature heeft een postcode EN/OF stad ingevuld.

• publicatie verantwoordelijke heeft een geldig emailadres

• publication startdatum is vandaag of in het verleden

• publication einddatum is leeg of in de toekomst

• publication status in niet "stopped"

• publication is niet gearchiveerd
    Let op: er wordt niet gekeken naar de Vacature-status.

Job URL setting voor het generen van de Job url

• Bekijk Instellingen -> Attributen en velden -> veld “jobUrl” (of “vacancyURL”)

• Dit instellingsveld “JobUrl” genereert een juiste link naar elke nieuwe publicatie op uw website.

• Als het instellingsveld leeg is, heeft Carerix de juiste structuur van uw website niet kunnen vinden. In dat geval zijn er vier oplossingen:

Optie 1 (sterk aanbevolen):
    Vraag uw webbouwer om alle Carerix-publicaties beschikbaar te maken op een korte URL die doorverwijst naar de juiste vacaturepagina, als er een queryparameter in de URL aanwezig is.

Bijvoorbeeld: een bezoek aan https://vacatures.mijndomein.com/?publication_id=<Carerix-publicatie-ID> zal doorverwijzen naar de juiste vacaturepagina.
    De volgende PHP-codefragment kan handig zijn voor uw webbouwer bij het maken van een doorverwijzing:

if (isset($_GET['pub_id'])){ $get_vars = $_GET; unset($get_vars['pub_id']); $new_query_string = http_build_query($get_vars); $new_query_string = strlen($new_query_string) ? ("?" . $new_query_string) : ""; $pub_id = (int) $_GET['pub_id']; $gotSomething = false; // Do lookup for publication and set gotSomething to true if a publication for pub_id was found if ($gotSomething) { $link = ''; // Create your link URL here header("Location: $link"); die(); } }

Optie 2: Voeg de juiste structuur als geheel toe aan het veld JobURL. Dit kan vrij complexe codering zijn vanwege cxscripting en het beheer van speciale tekens!

Optie 3: Voeg handmatig de vacaturelink toe aan elke actieve publicatie. Dit is natuurlijk alleen schaalbaar als u een zeer beperkt aantal actieve publicaties op uw website heeft. U moet ook handmatig de vacature-URL toevoegen voor iedere toekomstige publicatie.

Optie 4: Uw webbouwer voegt de vacature-URL in voor elke publicatie via onze API. Dit vereist extra inspanning van uw webbouwer en wordt daarom niet aanbevolen.

Voor meer info over cxscript https://help.carerix.com/en/collections/670975-cx-script

FAQ

Q: Het Apply-url-veld is leeg

A: Vraag jouw webbouwer naar de juiste structuur van jouw apply-url.

Q: Ik heb de juiste Job-url-instelling ontvangen. Nu wil ik het Job-url-veld in alle publicaties bijwerken. Kan ik dit in bulk doen?

A: Er is geen optie om dit in bulk te doen vanuit de Carerix-interface. Stuur een verzoek naar jouw Customer Succes Manager met de juiste Job-url-instelling.

Over het delen van voortgangsgegevens : "Disposition data"

Onderdeel van de integratie is het sturen van geanonimiseerde voortgangsgegevens naar Indeed. Deze data wordt door Indeed gebruikt voor het verbeteren van het product voor werkzoekers én werkgevers.

Lees hier meer.

Over de Indeed werkgeversportal https://employers.indeed.com/

Wil je je vacatures beheren zodat ze verschijnen op het werkgeversportaal van Indeed? Neem dan contact op met Indeed Support - om verbinding te maken en je account op te eisen.