Foto toevoegen aan kandidaat

Hoe voeg je een foto toe aan een kandidaat?

Werkwijze

Om een foto te kunnen weergeven moet een bijlage van het juiste type beschikbaar zijn bij de kandidaat:

Voorbereiding: Type Document aanmaken

Onderstaande stappen doorloopt u eenmalig: Item toevoegen aan tabel "Type Document" :

• Log in als Beheerder

• Ga naar Onderhoud | Tabellen

• Zoek naar tabel "Document Type Bijlage"

• Controleer of er een regel is met als ouder (parent) "PhotoTag". Is dit niet het geval, maak deze aan:

• Kies [Nieuw] en vul de velden in als volgt:Tabel: "Type Document";Item (onder kopje Nederlands): Pasfoto;Actief: AAN;Document classificatie: PhotoTag;Gebruikersrollen: selecteer alle gebruikersrollen die dit document type bijlage mogen zien.

• [Bewaar] de wijziging

Gebruik: Foto toevoegen aan de kandidaat

Dit herhaalt u voor elke kandidaat:

• Open de kandidaat in Carerix

• Ga naar de "Bijlagen"-tab

• Volg de instructies om een bijlage toe te voegen. Zie Bijlage toevoegen- Kies als type document: pasfoto (ontbreekt het type document: pasfoto, vraag dan uw beheerder om deze te installeren volgens de stappen bij "voorbereiding")

NB: Gebruik bestandstype JPG/Jpeg/GIF.

Weergeven foto

• De foto is te zien via de Basis-tab van de kandidaat en in de Match.

• Als er meerdere foto's zijn, wordt willekeurig eentje getoond, welke is niet bepaald. Verwijder daarom de oude foto, of geef deze een ander type.

Opmerkingen

• Via de Basis-tab is de weergave 150 pixels breed; in de match 140 pixels hoog.Het is dus niet zinvol om grote afbeeldingen aan de kandidaat te koppelen;

• Weergeven in matches: foto moet telkens ingeladen worden. Bij grote bestanden leidt dit tot vertraging;

• De werking is analoog voor contactpersonen en gebruikers;

• Een eenvoudige tool om afbeeldingen te bewerken vindt u op: http://irfanview.com

Labels: UD-1735