CxProfessionalPortal

Via de Professional Portal kunnen kandidaten hun eigen profiel onderhouden én kunnen zij hun werkuren registreren.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Via de Professional Portal kunnen kandidaten hun eigen profiel onderhouden én kunnen zij hun werkuren registreren. Je kunt de Professional Portal gebruiken om kandidaten hun profiel te laten updaten, te solliciteren op vacatures, hun GDPR status te kunnen veranderen via een verzoek, recente cv's uploaden en hun weekstaten in te vullen.
Je kunt er voor kiezen welke velden er zichtbaar moeten zijn in het profiel van de kandidaat, waarna zij deze aan kunnen passen of eventueel aan kunnen vullen met bijvoorbeeld werkervaring, beschikbaarheid of opleidingen.
Via deze weg geef je kandidaten de gelegenheid rapportages te draaien en hun documentatie in te laten zien.

De recruiter werkt in Carerix, de kandidaat logt in, in de Professional Portal

Inloggen

Alle kandidaten kunnen inloggen, echter alleen als ze de specifiek ingerichte statussen hebben kunnen ze ook het volledige profiel en/of de weekstaten zien.

Door middel van een E-mail sjabloon kunnen inloggegevens (url, gebruikersnaam en een link om een wachtwoord in te stellen) verstuurd worden.

Weekstaten

Kandidaten kunnen hun uren schrijven via de portal op plaatsingen, als de plaatsing aan de volgende criteria voldoet:

1. De startdatum ligt in het verleden, de einddatum is leeg of in de toekomst

2. Én er is een geldig tarief (géén vinkje bij ‘niet factureerbaar‘) met een startdatum in het verleden.

3. Én de declaratiesoort heeft aangevinkt ‘Lege weekstaatregel voor iedere plaatsing‘.

Bijlage bij weekstaat opvoeren

De kandidaat kan een bijlage bij een weekstaat toevoegen. Deze zal een daarvoor ingericht type krijgen.

Let op:
Er is geen onderscheid te maken dat is tussen uploaden en downloaden: types zijn altijd zowel te uploaden als te downloaden door de Kandidaat.

Documenten

In Carerix staat aangemerkt per welk ‘document type bijlage’ de documenten zichtbaar zijn voor de kandidaat in de portal. Er is geen scheiding mogelijk tussen ‘zichtbaar’ en ‘up te loaden’.
Als een specifiek type zichtbaar is in de portal is deze ook te uploaden.

Rapportages

Verschillende rapportages kunnen beschikbaar gemaakt worden in de portal.

AVG

Privacy statement

Het privacy statement toont in de footer op de portal.
Om deze te kunnen tonen zijn er 2 opties:

• een webpagina: geef ons de url door waar het privacy statement staat, per taal;

• een document: upload het document bij de hoofdvestiging in de Carerix applicatie, met het type ‘Privacy statement’ in de gewenste taal.

Verzoeken

De kandidaat heeft meerdere opties om per mail verzoeken te doen aan zijn verantwoordelijke. Deze opties zijn te vinden voor de kandidaat als hij rechtsbovenin de portal op zijn naam klikt, en dan op ‘privacy’.
Elke optie verstuurt twee mails: één ter bevestiging aan de kandidaat, en één aan de verantwoordelijke van de kandidaat.

Notificatie van wijzigingen

Het is mogelijk om wijzigingen te volgen welke gemaakt worden door Kandidaten die inloggen in de Professional Portal. Indien Kandidaten toegang hebben tot de Professional Portal kunnen zij in de portal op het tabblad 'Mijn Profiel' wijzigingen doorgeven. Deze mutaties zijn dan zichtbaar op het Mutatie Dashboard. Lees voor meer informatie over dit Dashboard het artikel Mutatie Dashboard.

Keywords : UD-1609