Informatie over de verschillende zoekfuncties

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Snel zoeken

Links boven in het menu vindt u een kop "Snel zoeken". Snel zoeken gebruikt u om eenvoudig naar een Kandidaat, Contactpersoon, Vacatures of Opdrachtgever te zoeken:

• Eerst kiest je het type Dossier, bijvoorbeeld "zoek contactpersoon"

• Dan de zoekterm

• Tenslotte [OK]

Carerix toont nu een lijst van de gevonden Dossiers. Is dit er slechts één, dan opent Carerix dit ene Dossier.

Zoekterm

De zoekterm wordt op de volgende manier gebruikt:

Zoek Kandidaat; zoek op voornaam of achternaam, niet beide samen.
Zoek Contactpersonen; zoek op voornaam of achternaam, niet beide samen.
Zoek Opdrachtgever; zoek op de naam van het bedrijf, of de alias.
Zoek Vacature; zoek op de functienaam.

Opmerking:

De zoekfunctie werkt met de term 'begint met' en niet 'bevat'. U vindt de kandidaat 'Jansen' niet wanneer u op 'Ansen' zoekt, maar u vindt de kandidaat wel als u op 'Jans' zoekt. Wanneer de zoekterm uit alleen cijfers bestaat, dan wordt deze opgevat als Carerix-nummer. Carerix zoekt dan naar het dossier met het opgegeven nummer.

Zoek filters

In Carerix is het mogelijk om te zoeken op meerdere termen tegelijkertijd. Deze optie is te vinden op alle pagina's die in het menu onder "Dossiers" staan.

1. Dit is een zoekbalk, hierin kun je in het drop-down menu kiezen uit de                 verschillende criteria waarop je wilt zoeken (bijvoorbeeld: Status, Achternaam)

2. Klik op [Nieuwe regel] op een nieuwe regel toe te voegen. Om alle zoekregels te verwijderen en een nieuwe zoekopdracht te starten klik je op [Wis alle

3. Klik op het vergrootglas icoon om alle opties te zien waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld, wanneer je op Status zoekt, dan laat het vergrootglas icoon je alle mogelijke statussen zien.

4. Hiermee kun je een zoeklijn tijdelijk uit de zoekopdracht halen. Hierdoor kun je zien hoeveel resultaten je zou krijgen als je zou zoeken zonder deze criteria.

5. Klik op [Filter] om de resultaten te bekijken.

Zoekregels verbergen/inklappen

Je wilt wat meer overzicht in je scherm, dit kun je creëren door de zoekfilterbalk dicht te klappen hierdoor worden de invoerde Zoekregels verbergen

• Klik op het kleine pijltje helemaal rechts in de zoekfilter balk Hierdoor worden de uitgebreide ingevoerde zoekregels verborgen en geminimaliseerd weergegeven, de zoekfilters/criteria zijn nog wel actief!

Zoeken op meerdere termen:

Ga naar deze pagina voor de informatie over hoe u kunt zoeken op meerdere termen.

Labels : UD-1875, Filteren, "Filteren", 'Filteren'