Features
Zoeken en Matchen

Makkelijk Kandidaten voor een Vacature te zoeken en te Matchen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Carerix is het mogelijk om makkelijk Kandidaten voor een Vacature te zoeken en te Matchen. Dit gebeurt via  'Dossiers' | 'Vacatures'.
Hier zie je een overzicht van de verschillende Vacatures, waarbij je dan de meest geschikte Kandidaat kan zoeken.

Kandidaat zoeken voor vacature

Nadat je een Vacature hebt geselecteerd, zie je een scherm met de algemene informatie over de vacature.

• Ga naar 'Dossiers' | 'Kandidaten'

• Ga naar 'Zoek kandidaten-Tab'

Hier wordt een automatische zoekopdracht geladen met de Functiegroep en Functie van de betreffende Vacature

Lees het artikel : Zoekregels

Geavanceerd zoeken

Geavanceerd zoeken gebeurt met behulp van variabelen. Door variabelen te gebruiken heb je veel meer mogelijkheden om door de Kandidaten te zoeken. Hieronder een aantal opmerkingen wanneer je gebruik maakt van geavanceerd zoeken.

• Wanneer variabelen gebruikt worden, kleurt de achtergrond van het zoekveld blauw. Hieronder staan een aantal variabelen die vaak gebruikt worden met de bijbehorende Cxcode.

Variabele - Cxcode

• Functiegroep - $vacancy.toFunctionLevel1

• Functie - $vacancy.toFunctionLevel2

• Gewenst salaris (max) - $vacancy.maxSalary

• Gewenst salaris (min) - $vacancy.minSalary

• Beschikbaarheid - $vacancy.startDate

• Wanneer je zoekt door CV's is het mogelijk om fragmenten van het CV te zien door met je muis over het CV label achter de naam van de Kandidaat te staan.

• Zowel MS-Word als PDF CV's worden doorzocht.

• Wanneer je op twee of meer woorden zoekt in CV's, dan krijgt de match met de meeste overeenkomsten een relatieve score van 100%.

• Op een CV te openen, klik op het percentage en klik op 'Open original CV'.

Matching

Er zijn twee manieren om een Match aan te maken:

1. Klik op 'Voeg toe aan matches' in het kies actie menu.

2. Kandidaten solliciteren via de webportal.

• Wanneer een Match is aangemaakt voor bepaalde Kandidaten voor een Vacature, dan worden deze Kandidaten niet opnieuw getoond in het 'Zoek kandidaten' tabblad van deze vacature.

• Het filterprofiel laat standaard geen Kandidaten zien die een eindfase hebben (zoals afgewezen).

• Stuur de klant automatisch een e-mail met de verschillende CV's met het 'Stuur lijst menu'.

• Inkomende e-mail wordt automatisch gelinkt aan de gerelateerde Dossiers (vacature, match, kandidaat).

Labels : UD-1166