Talentpools
Werken met Talentpools?

Groep mensen uit je kandidatenbestand passen binnen de doelgroep van de sector en branche

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een Talentpool is een groep mensen uit je kandidatenbestand die passen binnen de doelgroep van de sector en branche waarin je opereert, maar die niet aansluiten op de vacatures waar je op dit moment mensen voor zoekt. Talentpools bieden je de mogelijkheid om een geselecteerde groep kandidaten voor te sorteren en te bewerken zodat ze voor je klaar staan op het moment dat de geschikte vacature wél aanwezig is.

Wil je gebruik maken van Talentpools?

Neem dan Contact op met ons Customer Succes Team om Talentpool instellingen beschikbaar te maken in de Carerix applicatie.

De Carerix beheerder kan dan vervolgens Talentpools module activeren.

Werken met Talentpools?

Ga naar het Talentpools hoofdmenu aan de linkerzijde van je scherm!

• Dossiers

• Talentpools

Door in het overzicht op de knop nieuw te klikken opent zich een Carerix wizard waar men een aantal standaard Talenpool gegevens kan opgeven. De naam, functie en functiegroep kunnen worden opgegeven. Er is ook een notitieveld beschikbaar voor aanvullende opmerkingen en omschrijvingen.

Een Talentpool heeft standaard zes tabbladen:

1. Basis - algemene informatie over de talentpool.

2. Kandidaten - kandidatenrecords die aan deze talentpool zijn toegevoegd.

3. Zoek kandidaten - biedt functionaliteit die gelijk is aand e tab 'zoek kandidaten' in een vacature. Zoek hier naar geschikte kandidaten voor deze talentpool en voeg ze toe.

4. Contactpersonen - contactpersonen kunnen aan een talentpool worden gekoppeld zodat je bij kunt houden welke contactpersonen binnen een organisatie met de talentpool te maken hebben. Een lijst van talentpools zal worden toegevoegd aan het contactpersonendossier zodat ook vanuit de contactpersoon het altijd duidelijk is aan welke talentpools hij/zij gerelateerd is.

5. Opdrachtgevers - opdrachtgevers kunnen aan een talentpool worden toegevoegd. Een lijst van gelinkte talentpools is ook aanwezig op het opdrachtgeversdossier. Zo is ook hier altijd duidelijk aan welke talentpools een opdrachtgever gerelateerd kan worden.

6. Activiteiten - Op deze tab vindt je een lijst van alle activiteiten die zijn gelinkt aan deze talentpool.

Hoe voeg ik kandidaten toe aan een talentpool?

Er zijn verschillende manieren om kandidaten aan een talentpool toe te voegen.

1. Vanuit de talentpool zelf kunnen kandidaten gezocht worden van de tab 'Zoek kandidaten'. Selecteer de gewenste kandidaten uit de lijst en klik op de knop 'Voeg toe aan Talentpool'. De geselecteerde kandidaten worden onmiddellijk naar de tab 'kandidaten' gebracht en verdwijnen uit het zoekresultaat.

2. Ook vanuit het algemene kandidaten menu is het mogelijk om kandidaten aan een talentpool toe te voegen. Maak een selectie kandidaten en klik op de knop 'Voeg toe aan Talentpool...'. Deze knop wordt actief vanaf het moment dat er een selectie heeft plaatsgevonden.

3. Ook vanuit het kandidatendossier zelf is het mogelijk om een kandidaat aan een talentpool toe te voegen. Een simpele klik op de knop 'Voeg toe aan talentpool' (boven in beeld). Selecteer de gewenste talentpool en voltooi. De kandidaat is nu toegevoegd aan de talentpool.

Op het tabje talentpools in het kandidatendossier wordt een overzicht gepresenteerd van talentpools waar de kandidaat aan gelinkt is.

Hoe voeg ik contactpersonen toe aan een talentpool?

Het is mogelijk om contactpersonen aan talentpools toe te voegen zodat het altijd duidelijk is wie je moet hebben indien je talentpool aan een opdrachtgever en/of contactpersoon is gerelateerd.

Om een contactpersoon aan een talentpool toe te voegen ga je naar het tabblad contactpersonen in de talentpool. Daar kun je kiezen om een nieuwe contactpersoon aan te maken (knop: +Nieuw) en deze meteen aan de talentpool te linken of om een bestaande contactpersoon aan de talentpool toe te voegen (knop: toevoegen).

Het is ook mogelijk om contactpersonen vanuit het contactpersonenmenu toe te voegen. Maak een selectie van contactpersonen in het contactpersonenoverzicht en kies via de knop 'Actie...' voor de optie 'voeg toe aan talentpool...'.

Op het moment dat een contactpersoon is toegevoegd aan een talentpool wordt de betreffende talentpool ook gepresenteerd op de tab talentpools in het contactpersonendossier.

Hoe voeg ik een opdrachtgever toe aan een talentpool?

Ook opdrachtgevers kunnen worden gekoppeld aan een talentpool. Om een opdrachtgever te koppelen ga je naar de opdrachtgeverstab in de talentpool. Kies voor de knop 'nieuw' om een nieuwe opdrachtgever te maken en deze onmiddellijk aan de talentpool te koppelen. Kies voor de knop 'toevoegen' om een bestaande opdrachtgever uit te zoeken en deze aan de talentpool te koppelen.

Vanuit de tab talentpools in het opdrachtgeversdossier is het ook mogelijk om de opdrachtgever toe te voegen aan een bestaande talentpool of om een nieuwe talentpool op te starten die meteen gelinkt is aan deze opdrachtgever.

Zodra een opdrachtgever is gelinkt aan een talentpool zal de talentpool zichtbaar worden op de tab 'talentpools' in het opdrachtgeversdossier.

Talentpool match stages

Met de talentpool matchfasen kun je de status van de betreffende kandidaat voor de talentpool bijhouden. Is de kandidaat al gescreend? Zit de kandidaat nog in de interviewfase? Of is hij/zij onmiddellijk beschikbaar als je een geschikte vacature hebt?

Het is mogelijk om je eigen talentpoolproces in te richten zoals dat ook mogelijk is met de generieke matches (van kandidaten op vacatures) in Carerix. Beheerders van de Carerix applicatie kunnen die zelf naar eigen inzicht inrichten. Doe navraag naar consultancy mogelijkheden Indien hulp van een Carerix consultant gewenst is.

Hoe maak je activiteiten aan?

Vanuit de talentpools is het mogelijk om (bulk) emails te verzenden en om taken en notities voor meerdere kandidaten ineens te maken. Gebruik hiervoor vanuit de kandidatentab in de talentpool het 'actie-menu' nadat je de betreffende kandidaten hebt geselecteerd. Kies hierna welke activiteit je wilt maken. Alle activiteiten zullen aan de talentpool worden gelinkt zodat het altijd inzichtelijk is welke activiteiten in de context van de betreffende talentpool en de aanwezige kandidaten hebben plaatsgevonden.

Het is mogelijk om standaard emailsjablonen aan de talentpool toe te voegen om op een snelle en gemakkelijke manier met je kandidaten vanuit de talentpool te communiceren.

Gearchiveerde kandidaten verbergen

Het is ook mogelijk om gearchiveerde kandidaat matches te verbergen wanneer een kandidaat wordt gearchiveerd. Dat een match blijft bestaan na het archiveren van een kandidaat kan handig zijn maar bij een talentpool zitten hier vaak nadelen aan.

Je kan deze optie aanzetten door naar 'Onderhoud' | 'Instellingen' te gaan. Daar kan je de optie hideArchivedCandidatesFromTalentpool op YES zetten.

Labels: UD-1858