AVG
Carerix & GDPR / AVG

Alle GDPR / AVG tools en instructies op een rij

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sinds mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming van kracht. Deze wet geeft personen meer privacyrechten. Een wet die veel impact heeft op de recruitmentbranche en u als organisatie meer verantwoordelijkheden geeft.
Denk bijvoorbeeld aan:

• Het registreren van toestemming voor het verwerken van gegevens.

• Het communiceren over je privacybeleid.

• Het verwijderen van persoonsgegevens wanneer je daar toe genoodzaakt bent.

Handige externe informatie

💡Tips

• Breng uw in- en externe datastromen in kaart

• Beschrijf per type data :

• De contactgegevens verantwoordelijke

• Doel van de gegevens

• Wettelijke grondslag

• Categorie persoonsgegevens

• Categorie betrokkenen

• Bewaartermijn

• Zorg voor een Privacy statement

• Zorg voor ingerichte procedures om op een efficiënte manier gegevens van betrokkenen te kunnen wijzigen of verwijderen.

• Sluit een ‘Verwerkersovereenkomst’ af met de partij die uw persoonsgegevens verwerkt (in dit geval o.a. Carerix)

GDPR / AVG Tools in Carerix

Carerix speelt in op deze wet met functionaliteiten die het werken volgens de AVG makkelijker maken. Afgezien van technologische verbeteringen om de persoonlijke gegevens in onze databases veilig op te kunnen blijven slaan, streven we er ook naar om kant-en-klare gereedschappen te bieden die u helpen bij het werken conform de AVG.

In Carerix

• Registratievelden (beschikbaar in Carerix interface & REST API):

• Toestemmings-status

• Datum waarop toestemming is gegeven

• Termijn specificatie

• Verloopdatum van de toestemming

• Overzicht van gegeven toestemming door kandidaat in het kandidatendossier en overzichtscherm kandidaten

• Filter- & zoekregels:

• Toestemmingsdatum

• Toestemmingsstatus

• Verloopdatum van de toestemming

• Triggers specifiek voor het proces van Toestemming registratie

• Verbergen van specifieke zoekregels via de functionaliteit configuratieprofiel (bijvoorbeeld: "kandidaat.salaris" of "kandidaat.leeftijd")

• Standaard white label e-mailsjabloon om kandidaten te vragen naar (hernieuwde) toestemming met automatische registratie van resultaat (JA / NEE) en indien van toepassing datum update.

• Anonimiseer in bulk functie -instelbaar voor specifieke gebruikersrollen

• Instelling voor Carerix Social Browser om te voorkomen dat profielfoto's worden gedownload tijdens het opslaan van kandidaten (optioneel)

Zie het beheerder artikel (activatie/fuctioneel): GDPR informatie voor beheerdersZie het eind-gebruiker artikel (fuctioneel): GDPR Compliant werken in Carerix

Voor web ontwikkelaars

• REST API toolkit om instellingsdatum en -status in te stellen tijdens sollicitatie

• Update van de Carerix WordPress Plugin om de datum en status van toestemming in te stellen tijdens de sollicitatie

• Update van de Carerix WordPress-plug-in om een selectievakje en een koppeling naar uw privacyverklaring toe te voegen naast de knop Toepassen

Zie web ontwikkelaar artikel: GDPR Informatie voor website en webbouwer

GDPR flows in Carerix inrichten

Labels: UD-2014