Sjabloon Bibliotheek

Sjabloon installeren

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sjabloon installeren

Er zijn twee bibliotheken in Carerix met voorgedefinieerde e-mails en rapporten.

Om een e-mail of document sjabloon te gebruiken, moet je het eerst installeren vanuit de Sjabloon Bibliotheek. Na installatie is het sjabloon zichtbaar in de lijst met beschikbare sjablonen.
Alleen een Beheerder kan sjablonen installeren vanuit de Bibliotheek

Werkwijze

Volg de volgende stappen om een sjabloon te installeren.

• Login als Beheerder

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'

• Ga naar 'E-mail-tab' of 'Document-tab'

• Klik op [Bibliotheek...]

• Scroll naar beneden door the lijst, klik op [Installeer] aan de rechterkant achter het gewenste Sjabloon

• Klik op [Sluit venster]

Belangrijk:
Verander de naam van het sjabloon nadat je het geïnstalleerd hebt, anders wordt het (mogelijk aangepaste) sjabloon overschreven als je het weer uit de Bibliotheek installeert.

Sjablonen naam aanpassen & rechten instellen?

Via het E-mail/Document sjabloon overzicht kun je het sjabloon opzoeken om bijvoorbeeld de naam aan te passen of de rechten in te stellen.

• Log uit en log daarna weer in

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'

• Ga naar 'E-mail-tab' of 'Document-tab'(wis alle zoekregels zodat je alle sjablonen krijgt te zien of maak een zoekregel aan om het sjabloon te vinden)

Je moet vervolgens binnen het sjabloon aangeven aan welke activiteit het sjabloon gekoppeld moet worden om te kunnen gebruiken.

Tips

• Sjablonen kun je, na installatie uit de bibliotheek, wijzigen.
    Klik hier voor meer informatie.Mocht je terug willen naar de standaard situatie, dan installeer je het sjabloon opnieuw.

• Een E-mail sjabloon heeft na installatie uit de Bibliotheek altijd het Carerix email adres (<inlognaam>@<klantnaam>.mail.carerix.net) als afzender.Instructies om dit aan te passen vind je in het artikel: Eigen emailadres als afzender instellen

Labels: UD-961