E-mail Sjabloon Sms

Wat doet het e-mail Sjabloon SMS | Hoe installeer je de Sms service| MessageBird account | Gebruik van het Sms Sjabloon

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een SMS is een snelle manier om met een klant of kandidaat te communiceren. Bijvoorbeeld om de kandidaat succes te wensen bij de sollicitatie of op de hoogte te stellen van de perfecte baan. Dit kan met Carerix door gebruik te maken van een "e-mail naar SMS service". Als voorbeeld gebruiken we hier MessageBird.

U dient hiertoe:

• Een account bij sms-leverancier MessageBird af te nemen en in te stellen

• Installeer SMS Sjabloon uit de Sjabloon Bibliotheek

Installatie

MessageBird account afnemen

MessageBird.com biedt de mogelijkheid om een e-mail om te laten zetten in een SMS. Je verstuurt dan een e-mail vanuit Carerix en deze komt als SMS bij de kandidaat. Hoe richt je dit in? Volg (eenmalig) de onderstaande stappen om via MessageBird te SMS-sen

MessageBird account instellen voor gebruik via e-mail

Sjabloon installeren in Carerix

Installeer het sjabloon vanuit de bibliotheek.

• In de sjablonen-bibliotheek vind je (bij "kandidaat") het "SMS" sjabloon. Installeer deze.

NB: Controleer dat bij het sjabloon staat aangegeven: Naar: Anders. Pas dit zo nodig aan.

Sjabloon gebruiken

Je kunt nu op onderstaande wijze SMS-jes sturen aan uw kandidaten:

• Ga naar de kandidaat en open de basis tab

• Klik op: Kies email: "SMS" [OK]

• Vul in: Onderwerp - Deze wordt gebruikt als afzender. Vul je eigen mobiele telefoonnummer in, (max. 11 tekens). (NB: dit geldt niet in het buitenland. In het buitenland wordt er door de provider een afzender voor u gekozen - bv. 8850). Inhoud - Vul de gewenste tekst in op de regel met de accoladesNB: Berichten van meer dan 160 tekens kosten extra credits

• Verstuur het bericht

Opmerkingen

• De kandidaat moet een geldig mobiel nummer (privé) hebben.Nummers van de vorm 06 xxxx xxxx of +316 xxxx xxxx zijn correct. De vorm +31(0)6 xxxx xxxx is niet correct.

• Je vindt de verzonden SMSjes terug bij tab 'Activiteiten' bij de kandidaat (of contactpersoon)

• Je bestelt bij MessageBird een aantal SMSjes vooruit. Een smsje kost ongeveer 13 eurocent per stuk (januari 2014). Je tegoed kun je raadplegen via http://www.messagebird.com

• Voor (voormalig) Mollie gebruikers: Mollie gebruikte voor authenticatie een code in de onderwerp van de e-mail. Dit is niet meer van toepassing: MessageBird gebruikt het afzenderadres als authenticatie. De onderwerp regel is dus vrij (deze wordt als afzender getoond in de SMS)

Voorbeeld code Sjabloon

Wil je het sjabloon handmatig toevoegen:

• Naam: SMS

• Instellingen: HTML formaat, Stuur lijst'-sjabloon, Bijlagen automatisch aanvinken bij E-mail: alle drie UIT Zichtbaar bij: Kandidaat

• Naar: Anders

• Onderwerp: {{SMS-AFZ}}

• Inhoud:

<cx:let name="mobileNr" value="$activity.toEmployee.mobileNumber.stringByRemovingWhitespace">
<cx:if condition="mobileNr.length>9">
{{zet hier de gewenste tekst. NB: berichten van meer dan 160 tekens kosten twee credits per bericht! }}
<cx:let name="to" value="${mobileNr}@sms.messagebird.com" expand="1"><cx:header name="to" value="$to"/></cx:let>
<cx:let name="from" value="sms@${utilities.userDefaults.Customer.lowercaseString}.mail.carerix.net" expand="1">
<cx:header name="from" value="$from"/></cx:let>
</cx:if>
<cx:else>
{{NB: Vul eerst een geldig mobiel telefoonnummer in bij de betreffende kandidaat!}}
</cx:else>
</cx:let>
  • Optioneel: Wanneer u gebruik maakt van de markers --begin en --end, dan wordt alleen het deel tussen de markers in de SMS gezet:

Deze tekst wordt genegeerd --begin Deze tekst gaat in de SMS --end Deze tekst wordt genegeerd

Voor contactpersonen

• Maak het sjabloon zichtbaar bij "Contactpersoon"

• Pas de bovenste regel aan naar:<cx:let name="mobileNr" value="$activity.toContact.mobileNumberBusiness.stringByRemovingWhitespace">

Labels: UD-593