Eigen e-mailadres instellen als afzender

Hoe kun je e-mails versturen via eigen emailadres

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Instructies om vanuit Carerix e-mails te kunnen versturen zonder "…carerix.net" in het adres, waarbij het antwoord weer in Carerix terechtkomt.

U verstuurt e-mail vanuit Carerix, en u wilt de reacties daar ook terug zien.
Als afzenderadres wilt u uw eigen e-mailadres zien, en niet een "carerix e-mailadres".

Bij een e-mail, verstuurd vanuit Carerix wordt automatisch een e-mailadres gezet: <gebruikersnaam>@<applicatienaam>.mail.carerix.net Dit was noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de replies weer in Carerix terecht kwamen.

Oplossing:

Carerix kan uw eigen e-mail lezen via POP3 of IMAP. Een Carerix e-mailadres is niet meer noodzakelijk. Om uw eigen e-mailadres als afzender te gebruiken in Carerix moeten nu twee zaken geregeld worden:

1. Zorg ervoor dat uw eigen e-mail in Carerix aankomt

2. Zorg ervoor dat de sjablonen uw eigen e-mailadres gebruiken

Uw eigen e-mail in Carerix

NB: Het onderstaande moet elke gebruiker doen:

1. Log in in Carerix, en ga naar Mijn gegevens

2. Vul uw eigen e-mail adres in bij E-mail adres zakelijk

3. Scroll omlaag naar E-mail instellingen

4. Zet E-mail ophalen van mailserver [x]AAN, e-mail op server niet verwijderen [x]AAN

5. Vul domein, gebruikersnaam en wachtwoord in

6. Kies [Bewaren]

7. Stuur, bij wijze van test, een bericht aan uzelf en controleer dat deze OOK in Carerix aankomt (kan enkele minuten duren)

Tip: Gebruikt u Carerix als enige programma om uw e-mail te lezen, zet dan "e-mail op server niet verwijderen [_]" UIT.
Zie: E-Mail instellen

NB: Zet bij gebruik van het e-mailsynchronisatie de volgende optie UIT: Binnenkomende E-mail doorsturen naar dit adres.
Dit voorkomt het eindeloos doorsturen als combinatie van 'inkomende e-mail doorsturen' en de synchronisatie.

Sjablonen van eigen e-mailadres gebruik laten maken

Centraal in te stellen:

1. Pas nu de sjablonen aan: Selecteer bij van "Zakelijk E-mailadres"(i.p.v. "Carerix E-mailadres van gebruiker" )

2. Klik [Bewaren]

Nu wordt als afzender de waarde gebruikt die u heeft ingevuld bij "Mijn gegevens | e-mail adres zakelijk".

Bij de aangepaste sjablonen zal een antwoord (reply) niet in Carerix aankomen, maar in uw eigen mailbox. Doordat uw berichten middels de e-mailsynchronisatie worden binnengehaald ziet u de antwoorden alsnog in Carerix terugkomen.

NB:

• De wijziging in dit sjabloon geldt voor alle gebruikers van dit sjabloon

• Deze wijziging dient per sjabloon apart ingesteld te worden

Labels : UD-1019