Mailing met een groep

Hoe verstuur je een mailing aan een groep Kandidaten of Contacten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Carerix stuur je eenvoudig een E-mail bericht aan een groep Kandidaten of Contactpersonen.

Werkwijze

Als eerste voorbeeld nemen we een situatie waarbij je een blanco e-mail wil versturen aan een selectie Contactpersonen.

Bestaand E-mailsjabloon aanpassen en versturen

We gaan in dit geval uit van het standaard Bibliotheeksjabloon "Blanco aan contactpersoon".

• Ga naar 'Dossiers' | 'Contactpersonen'

• Ga naar het overzicht Contactpersonen en selecteer één of meerdere Contactpersonen door deze aan te vinken

• Selecteer bij "Kies E-mail" het sjabloon: "Blanco aan contactpersoon".
    Het E-mail venster opent.

• Klik op de knop [Bewerken] en vul de velden in;

• Indien er gekozen is voor de optie om meerde Contactpersonen te selecteren, zullen alle ontvangers hun eigen e-mail ontvangen met hun eigen aanhef.
    Er wordt geen gebruik gemaakt van bcc e-mails.

• Druk op genereer e-mails om de berichten te verzenden.
    Indien je eerst wil testen of je e-mail adres naar wens functioneert, kies je "Verstuur voorbeeldsjabloon".

Als tweede voorbeeld nemen we de situatie waarbij je een adreswijziging wil sturen aan een selectie contactpersonen:

E-mailsjabloon maken

Een Carerix Beheerder heeft de mogelijkheid een Sjabloon aan te maken.

• Ga naar 'Onderhoud' | 'Sjablonen'

• Maak een nieuw E-mailsjabloon;
    Naam: Adreswijziging
    Zichtbaar bij: Contactpersoon

E-mail sjabloon testen

• Ga naar het overzicht contactpersonen en selecteer er één

• Selecteer bij "Kies E-mail" het sjabloon "Adreswijziging".
    Het e-mail venster opent.

• Kijk of het bericht naar wens is.
    Zo niet, klik [Annuleren] en pas het Sjabloon aan.
    Herhaal dit totdat het bericht in orde is.

• Is het bericht in orde?
    Vul dan vervolgens je eigen e-mail adres in bij E-mailadres voor test en klik [Verzenden]

• Controleer het e-mailbericht dat je ontvangt.
    Is het niet in orde?
    Pas dan de e-mailsjabloon aan.
    Herhaal dit totdat het bericht in orde is.

Mailing sturen

Het uitgangspunt is dat je voor de Contactpersonen een groep "Nieuwsbrief" hebt. En je hebt besloten om iedereen in deze groep een adreswijziging te sturen.

• Ga naar "Contactpersonen" en selecteer de contactpersonen met de volgende zoekregel:
    Groep is gelijk aan "Nieuwsbrief"

• Selecteer bij Stuur e-mail(s) het sjabloon "Adreswijziging".
    Het e-mail venster opent.

• Klik [Genereer e-mails].
    Nu worden alle e-mailberichten gemaakt.

Hierna worden de e-mailberichten automatisch verzonden. Het kan enige tijd duren voordat alle berichten verzonden zijn, afhankelijk van het aantal.

Tips

• Een bericht versturen aan een selectie van kandidaten werkt analoog:
    In het sjabloon bij "Zichtbaar bij" invullen: "Kandidaat"
    Lees kandidaat in plaats van contactpersoon in bovenstaande instructies

• Je kunt op deze manier e-mail sturen aan enkele duizenden geadresseerden. Wordt het aantal groter, dan moet je de lijst splitsen.

Dit kan op de volgende manier:
    Voeg toe als zoek-criterium:
    Achternaam | begint met | a b c.
    Je hebt nu een kleinere lijst, verstuur de e-mail.

Herhaal dit voor:
    Achternaam | begint met | d e f g h i etc. tot dat je het hele alfabet heeft gehad.

• Let op dat je bij het sjabloon het juiste e-mailadres laat kiezen: Zakelijk of privé
    Bij kandidaten is doorgaans alleen een privé adres ingevuld
    Bij contactpersonen alleen een zakelijk e-mailadres

Voor de zekerheid zet je een vinkje bij: Gebruik het andere E-mail adres indien niet beschikbaar: Als het ene adres dan niet gevonden wordt gebruikt Carerix automatisch het andere.

• Kies in de Sjabloon bij "Zichtbaar bij" voor "Contactpersoon" en niet voor "Contactpersoon (CAMPAGNE)". Deze laatste optie maakt de Sjabloon beschikbaar voor een Campagne met Contactpersonen. De sjabloon is dan niet beschikbaar in een Contactpersoon-dossier.

Labels: UD-2052