Mijn Gegevens
E-mail sync met Exchange Online/Office365: hoe activeer je de synchronisatie?
E-mail sync met Exchange Online/Office365: hoe activeer je de synchronisatie?

Hoe zet je een synchronisatie Outlook op met behulp van oAuth2?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen we uit hoe je snel en gemakkelijk de synchronisatie van je Office365 (Exchange Online) mail account met Carerix kunt instellen zodat je mail netjes in Carerix verschijnt.

Let op de instellingen voor toegang in Office365

Om emailsynchronisatie van je Microsoft Office365 mail met Carerix mogelijk te maken heeft je gebruikersaccount in Office365 wel de juiste rechten nodig. In het algemeen hebben gebruikers individueel of per groep toestemming nodig om hun mailbox met derde partijen (zoals Carerix) te kunnen delen. Er is een breedpalet aan instellingen in Microsoft die van invloed kunnen zijn op het functioneren van de mailsynchronisatie. Carerix kan geen support bieden op de instellingen van het Microsoft Office365 product. Indien er problemen zijn met het synchroniseren van email, vraag dan altijd eerst de beheerder van het Microsoft systeem om assistentie.

Activeer de synchronisatie

• Via je naam rechtsbovenin Carerix open je het gebruikersmenu en klik je op 'Mijn gegevens'.

• In het Mijn gegevensscherm scroll je naar beneden en zoek je het paneel met de 'E-mail instellingen'.

• Bovenaan in het paneel vind je een dropdownmenu met de ondersteunde email services om mee te verbinden. Om met MIcrosoft Office365 te koppelen, selecteer je 'Office 365'.

• Als je de juiste service hebt geselecteerd, klik je op de knop 'Mailbox koppelen'.

• Een nieuwe browser tab opent en Microsoft presenteert een lijst met bekende e-mail accounts voor Office365. Kies het account waarvan je de e-mail met Carerix wilt synchroniseren en klik hier op of kies voor de optie om een ander account op te voeren:

• In het volgende scherm vraagt Microsoft je om in te loggen op je Office365 account.

• Vervolgens dien je Carerix toegang te geven.

• Na het inloggen zijn alle vereiste e-mail instellingen automatisch aan Carerix toegevoegd en vanaf nu komt je mail ook in Carerix aan. Alle velden voor emailinstellingen zijn nu 'alleen-lezen' en kunnen niet meer worden gewijzigd.

• Om het instellen van de synchronisatie tussen je Office365 mail en Carerix helemaal af te maken is het belangrijk dat er een 'mapping' plaatsvindt van de mappen in Carerix en Office365. Hiermee zorg je er voor dat mail in de inbox van Office365 ook in de inbox in Carerix terechtkomt (of juist niet, mocht je dat willen). Hetzelfde geldt voor je gearchiveerde en verwijderde items. Door op de knop 'Bewerk mappen' te klikken haalt Carerix de mappen in Office365 op. Nu kun je de juiste mappen aan elkaar 'verbinden'.

• Om je mailsynchronisatie te stoppen kun je bovenaan in het paneel op de knop 'Mailbox verwijderen' klikken. Op de knop klikken zal de velden met emailinstellingen weer leeg maken. Je kunt daarna op ieder gewenst moment een nieuwe koppeling opzetten volgens bovenstaande stappen.

Tip

• Mocht het zo zijn dat er automatisch een verkeerd emailadres wordt gekoppeld vanuit bovenstaande, zorg er dan voor dat je de Mailbox weer verwijderd.
    Open vervolgens een incognitovenster in Google Chrome via de 'drie puntjes' rechtsboven en login in Carerix en doorloop bovenstaande stappen opnieuw.

Mogelijke problemen

Geen 'Koppel Mailbox'-knop in 'Mijn gegevens':

Is de knop niet zichtbaar in jouw Carerix terwijl je wel synchroniseert met Office365 of dat binnenkort wil gaan doen? Neem dan contact op met onze helpdesk zij kunnen dit voor je activeren.

Ik kan geen Office365 selecteren in de dropdown

Indien de dropdown als enige optie Google geeft kun je contact opnemen met je Carerix beheerder. Deze kan Office365 als een optie activeren vanuit het instellingen menu in het paneel IMAP oAuth2.

Error wanneer je op 'Edit folders' klikt

Indien je een van de volgende foutmeldingen krijgt dan is er iets niet goed met je e-mailinstellingen. Bijvoorbeeld omdat je de wijzigingen nog niet opgeslagen had of omdat er toch iets gewijzigd is na het doorlopen van het Microsoft authenticatieproces.

Doorloop bovenstaande stappen nog een keer. Indien het probleem blijft bestaan neem je contact op met onze helpdesk.

Labels: UD-3189, oAuth