In dit artikel leggen we uit hoe je snel en gemakkelijk de synchronisatie van je Google/G Suite mail account met Carerix kunt instellen zodat je mail netjes in Carerix verschijnt.

Voeg ons toe als 'Trusted App'

Voordat je kan starten met de stappen om jouw synchronisatie op te zetten moet je er eerst zeker van zijn dat Carerix is toegevoegd als 'trusted app' in jouw G Suite omgeving. Je kan in dit artikel lezen hoe je dat moet opzetten.

Activeer de synchronisatie

• Via je naam rechtsbovenin Carerix open je het gebruikersmenu en klik je op 'Mijn gegevens'.
  • In het Mijn gegevensscherm scroll je naar beneden en zoek het paneel met de 'E-mail instelingen'.
  • Bovenaan in het paneel zie je de knop 'Mailbox koppelen' - klik hier op:
  • Een nieuwe browser tab opent en Google presenteert een lijst met bekende e-mail accounts. Kies het account waarvan je de e-mail met Carerix wilt synchroniseren en klik hier op:
  • In het volgende scherm vraag Google om je toestemming om Carerix toegang te geven tot je e-mail te bevestigen. Klik hier op 'Toestaan':
  • Alle vereiste e-mail instellingen zijn nu automatisch aan Carerix toegevoegd en vanaf nu komt je mail ook in Carerix aan.
    Let op: verander niets aan de e-mail instellingen. Elke verandering zal de synchronisatie stoppen.
  • Sla je scherm nu op met de 'Bewaren' knop bovenin beeld of navigeer naar een willekeurige andere pagina om de instellingen definitief op te slaan middels autosave:

Om het instellen van de synchronisatie tussen je Google mail en Carerix helemaal af te maken is het belangrijk dat er een 'mapping' plaatsvindt van de mappen in Carerix en Google mail. Hiermee zorg je er voor dat mail in de inbox van Google ook in de inbox in Carerix terechtkomt (of juist niet, mocht je dat willen.). Hetzelfde geldt voor je gearchiveerde en verwijderde items. Door op de knop 'Bewerk mappen' te klikken haalt Carerix de mappen in Google op. Nu kun je de juiste mappen aan elkaar 'verbinden'.

Belangrijk: voordat Carerix met Google kan praten dient de voorgaande stap van het opslaan te zijn uitgevoerd.

Mogelijke problemen

Geen 'Koppel Mailbox'-knop in 'Mijn gegevens':

De 'Koppel Mailbox'-knop zal worden geactiveerd voor alle systemen met tenminste een gebruiker met een actieve emailsynchronisatie tussen Carerix en Google/Gsuite (per juni 2020). Is de knop niet zichtbaar in jouw Carerix terwijl je wel synchroniseert met Google/Gsuite of dat binnenkort wil gaan doen? Neem dan contact op met ons Customer Success Team

Google geeft aan dat inloggen niet mogelijk is:

Voordat je de mailsynchronisatie met Google kunt activeren moet Carerix worden toegevoegd aan de lijst van vertrouwde applicaties in het Google/Gsuite domein dat je wenst te gebruiken. Neem contact op met je systeembeheerder om dit te regelen.

Error wanneer je op 'Edit folders' klikt

Vergeet niet om na het doorlopen van de bovenstaande stappen bij Google in Carerix op 'Bewaren' te klikken!

Indien je een van de volgende foutmeldingen krijgt dan is er iets niet goed met je e-mailinstellingen. Bijvoorbeeld omdat je de wijzigingen nog niet opgeslagen had of omdat er toch iets gewijzigd is na het doorlopen van het Google authenticatieproces.

Doorloop bovenstaande stappen nog een keer. Indien het probleem blijft bestaan neem je contact op met support.

Labels: UD-3108