Rapportages
Rapporten 'Maak document' faalt na rare bestandsnaam
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Je maakt gebruik van Rapporten in Carerix.

Nu lukt het niet (meer) om bepaalde Rapporten te openen.
Met name rapporten die in Excel moeten openen.

Probleem

Wanneer je een rapport wil gebruiken dat opent in MS-Excel verwacht u de volgende melding:

Do you want to open or save 1234_candidateOverviewExcel.xls from                 <klant> .carerix.net? [Open] [Save].

In plaats hiervan zie je:

Do you want to save 9190519?wocid=7&wosid=2r1m1...&appid=1567                           (een vreemde code in plaats van een herkenbare naam).

Oorzaak

• Je maakt gebruik van Internet Explorer 9.

• Je roept Carerix aan via een "secure" connectie.                                                       (je gebruikt: https://<klant>.carerix.net).

• Verder staat in de instellingen van Internet Explorer aangegeven dat "secure" pagina's niet mogen worden opgeslagen.

Internet Explorer maakt daarbij geen onderscheid tussen "gewone" pagina's en rapportages. Dit is een probleem, omdat deze moeten worden opgeslagen voordat ze door een andere tool (bv: MS-Excel) kunnen worden geopend.

Advies

Maak geen gebruik meer van Internet Explorer, Microsoft biedt hier geen ondersteuning meer voor. In verband met het niet meer kunnen garanderen van de veiligheid van de browser.

Oplossing

Zet deze instelling uit op de volgende manier (instellingen voor Internet Explorer 9, Engels. Voor andere versie's/talen raadpleegt je de handleiding van Internet Explorer).

• Tandwieltje > Internet Options.

• tab Advanced.

• Scroll naar onderen, kopje "Security".

• Zet het vinkje UIT bij "Do not save encrypted pages to disk".

• Kies OK.

Nu kan de Rapportage weer geopend worden.

Referenties

Labels : UD-936