'Document openen of opslaan' vraag activeren

Een oplossing voor de situatie waarin de 'document openen of opslaan' vraag verhindert dat de 'Maak document' functie goed werkt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een oplossing voor de situatie waarin de MS-Windows instelling voor de 'document openen of opslaan' vraag verhindert dat de 'Maak document' functie van uw Carerix toepassing goed werkt.

De 'Maak document' functie vindt u in nagenoeg alle dossiers in uw Carerix toepassing. De functie stelt u in staat om vanuit een kandidaatdossier (bijvoorbeeld) een CV te genereren.

In overzichten treft u de 'Maak rapport' functie aan. De werking van deze functie is gelijk aan de 'Maak document' functie in dossiers.

Probleem

U kiest een sjabloon uit de lijst en klikt op de knop OK ernaast. Er dient nu een afzonderlijk venster te openen dat het document toont, dit kan enige seconden duren.

Echter, er verschijnt geen document. Wellicht lijkt wel even iets te gebeuren zoals een klein venster dat opent, maar dat sluit dan weer al dan niet vergezeld van een kort geluid. Maar het beoogde document of rapport verschijnt niet.

Oorzaak

Stel, het resultaat van uw 'Maak document' actie is een RTF-document. Zo'n document wordt gebruikelijk in MS-Word geopend. Maar deze actie wordt door MS-Windows niet altijd automatisch als "veilig" gezien. Uw browser behoort dan te vragen: "Openen of Opslaan?". Echter, een instelling in MS-Windows verbiedt het stellen van deze vraag. Het resultaat is dat het document stilletjes wordt weggegooid.

Oplossing

U dient in te stellen dat MS-Windows u de vraag "Openen of Opslaan?" mag stellen. Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Kies in Internet Explorer voor menu item Tools

2. Kies Internet Options

3. Kies Security

4. Klik op Trusted Sites

5. Klik op de knop Sites

6. Zorg dat het aankruisvak bij "Require...HTTPS..." uit staat

7. Vul in bij Add this Web site...: "carerix.com"

8. Klik op de knop Add

9. herhaal voor: "carerix.net"

10. Klik op de knop Close

11. Klik op de knop Custom level...

12. U ziet een lange lijst met opties, vind de sectie "Downloads"

13. Zet optie Automatic prompting... aan

14. Zet optie File download... aan

15. Klik op de knop OK en dan nogmaals OK

De 'Maak document' functie moet nu correct functioneren. Is dat niet het geval?
Raadpleeg dan het artikel 'Maak document' functie werkt niet.