Technische Documentatie
Toon opleiding van kandidaat m.b.v. een sjabloon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als voorbeeld van een gecompliceerd stukje CxScript, tonen wij hier de opleidingen van een kandidaat. De regelnummers zijn enkel ter referentie.

01: <cx:if condition="activity.toEmployee.educations.count >0"> Opleidingen
02: <cx:foreach list="$activity.toEmployee.educations.@sortDescending.startDate" item="edu" index="i">
03: opleiding <cx:write value="$i.intSucc"/>
04: * <cx:if condition="edu.showLevel1 > 0"><cx:write value="$edu.toLevel1Education1.value"/></cx>,
05: * <cx:if condition="edu.showLevel2 > 0"><cx:write value="$edu.toLevel1Education2.value"/></cx>
06: * <cx:if condition="edu.showLevel3 > 0"><cx:write value="$edu.toLevel1Education3.value"/></cx>
07: instelling: <cx:write value="$edu.institute"/>
08: van-tot: <cx:write value="$edu.startDate" dateformat="%Y"/>–<cx:write value="$edu.endDate" dateformat="%Y"/>
09: status: <cx:if condition="edu.hasCertificate = 0">studerend</cx>
10: <cx:if condition="edu.hasCertificate = 1">diploma</cx>
11: <cx:if condition="edu.hasCertificate = 2">afgebroken</cx>
12: </cx:foreach>
13: </cx:if>

Opmerkingen

1. De if (gesloten in regel 13) zorgt ervoor dat dit blok alleen getoond wordt, indien er meer dan 1 opleiding in het kandidaten dossier aanwezig is.

2. Delijst van opleidingen, gesloten op regel 12.

3. Index telt vanaf 0, met behulp van intSucc voegen we een extra toe.

4. Hoogste niveau in opleiding. Wordt alleen getoond indien benodigt. Indien je alle niveaus van opleidingen wilt tonen, vervang dan de <if...> </if> for <cx:write.../>

5. Tweede niveau in opleidingen, wordt alleen getoond als er ook een derde niveau is.

6. Derde niveau in opleidingen

7. Opleiding instellingen.

8. Datum, de dateformat="%Y" toont enkel het jaar.

9. "0" betekent geen diploma

10. "1" betekent geslaagd

11. "2" betekent opleiding afgebroken

12. Sluit de 'foreach'

13. Sluit de 'if'

Tips

• In het Sjabloon ziet het er netter uit, indien je regel 4,5 en 6 op 1 regel zet. Net als regels 9,10 en 11