E-mail functionaliteiten

Informatie over de meest belangrijke e-mail functionaliteiten en navigatie

Meer dan een week geleden bijgewerkt

E-mail tabs

• Ontvangen; je ontvangen e-mails

• Verzonden; je verzonden e-mails

• In Bewerking; al je e-mails waarmee je bezig bent, deze zijn nog niet verzonden

• Archief; al je gearchiveerde/weggewerkte e-mails

• Spam; ontvangen e-mails die als "spam" aangemerkt zijn

• Prullenbak; alle verwijderde e-mails

• Alle Ontvangen; alle ontvangen e-mails

• Alle Verzonden; alle verzonden e-mails

Het zou kunnen dat de "Alle Ontvangen" en "Alle Verzonden" tabs door je beheerder zijn uitgezet.
Deze tabs tonen alle e-mails die door jou en al je collega's binnen de organisatie verstuurd zijn, met als uitzondering de e-mails die als "Vertrouwelijk" zijn aangemerkt.
De beheerder kan ervoor kiezen om deze tabs voor bepaalde gebruikersrollen wel of niet beschikbaar te maken.

Filter

• Wanneer de filterbalk niet toont, kun je via het omgekeerde driehoekje aan de rechterkant de "Filter profiel"  open klikken. Hiermee kun je zoekregels aanmaken waarmee je gemakkelijker in je inbox kunt zoeken en filteren. Je vindt hier tevens de optie om filters op te slaan, zodat je ze later kunt hergebruiken.

• "Gehele dossier" stelt je in staat om in de gehele e-mail te zoeken naar een steekwoord. Dit is de snelste manier van zoeken, maar let wel op dat "Gehele dossier" alleen werkt met gehele woorden. Delen van woorden zullen je geen resultaten opleveren. Wil je specifieker zoeken, dan kun je op het uitklapmenu drukken om te zoeken op opties als "Status", "Van", "Aan,", "Ontvangen" (dat is de datum van ontvangst).

• "Nieuwe regel" stelt je in staat om op extra criteria te zoeken. Iedere nieuwe regel die je aanmaakt, creëert een extra "En" zoekopdracht. "Wis Alle" verwijdert al je zoekregels, zodat je opnieuw kunt beginnen.

• Met "Filter" start je je zoekopdracht.

Selectievakje/Actie

Selecteervakje; als je een actie wil uitvoeren, klik dan eerst je mails aan, daarna zal de "Actie" knop automatisch tonen. Op deze manier kun je mails archiveren, linken naar dossiers, naar de spam verplaatsen etc. Snel archiveren en/of deleten is ook mogelijk, door op de icoontjes daar direct naast te klikken.

Voorvertoning

Deze balk kun je open- en dichtklikken. De voorvertoning aan de rechterkant geeft je een preview van de mail die je geselecteerd hebt, zonder de mail daadwerkelijk te openen. Vanuit de voorvertoning kun je ook meteen een aantal acties ondernemen door te klikken op een van de icoontjes bovenaan de mail: Open, print, koppelen, antwoorden, allen antwoorden, doorsturen, een afspraak/taak/notitie aanmaken, en verwijderen. Je kunt ook de (CV) bijlagen direct vanuit de bijlage openen.

Tips:

• De e-mails die je in je inbox ontvangt, worden automatisch gekoppeld aan de dossiers van kandidaten/contactpersonen waarvan de mail afkomstig is. Deze koppeling ontstaat in je Ontvangen tab, of in je Archief, en toont bij het dossier "Activiteiten" van de kandidaat of contactpersoon. Let op: Als je deze mail verwijdert uit je Ontvangen (of Archief), zal deze mail ook verwijderd zijn uit de "Activiteiten" map van de kandidaat of contactpersoon. Als je graag je Inbox leeg houdt, archiveer de e-mail dan naar het tabje "Archief". Zo blijft je historie gewaarborgd.

• Gebruik zoekprofielen om snel informatie terug te vinden in je Ontvangen en je Archief.

Labels : UD-322