Integraties
Socialbrowser
SocialBrowser (LinkedIn, Xing, VDAB) - Installatie

Hoe installeer je de LinkedIn/XingBrowser (SocialBrowser)

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Carerix SocialBrowser (voor LinkedIn/XingBrowser) kun je profielen van Kandidaten of Contactpersonen met een druk op de knop Carerix inschieten. Als een persoon al in je Carerix systeem staat, krijg je de eerder opgeslagen informatie over deze persoon te zien en kun je o.a. bijvoorbeeld notities toevoegen.

Installatie in het kort

1. Gebruik in jouw applicatie de rapportage Carerix LinkedIn/XingBrowser om een Token te genereren

2. Kopieer en plak de Appname en het Token naar de setup/opties van de Carerix LinkedIn/XingBrowser

3. De installatie is voltooid. Bezoek een LinkedIn/Xing/VDAB-profiel om de plugin te gebruiken.

Blader door de video-hoofdstukken om te zien hoe je een kandidaat kunt toevoegen, een notitie kunt toevoegen, een profiel direct in Carerix kunt bekijken en een contactpersoon kunt toevoegen

Stappenplan installatie LinkedIn/XingBrowser

1. Volg onderstaande stappen in een Chrome browser.

2. Zorg dat je tab(s) met LinkedIn zijn gesloten
    en dat je bent ingelogd in jouw Carerix applicatie

3. Open rapportages (rechtsboven)

4. Selecteer Carerix LinkedIn/XingBrowser en creeer rapport

(Is deze optie niet beschikbaar? Vraag dan je Beheerder om deze te installeren vanuit de Carerix sjablonenbibliotheek)

5. Volg de stappen zoals beschreven in het document of hieronder:

Download de Carerix SocialBrowser

6. Ga naar https://chrome.google.com/webstore/detail/carerix-linkedin/ankeagkpfmleppnkhmifkfdcmkcnagjk en download de extension.
    (via 'Aan Chrome toevoegen' knop)

1. Je ziet een pop-up scherm met informatie over de toegangsrechten die je de extensie gaat geven. Klik op 'Extensie toevoegen'.

2. De extensie wordt geinstalleerd.

3. Zorg dat de extensie zichtbaar is (gepind met de punaise) zodat je deze kunt aanklikken als je je op een LinkedIn/Xing-profiel bevindt.

Autoriseer de Carerix SocialBrowser

7. Klik met je rechtermuisknop op het Carerix iconOpties

8. In dit setup scherm wordt je om de Appname en Token gevraagd

1. Ga terug naar je applicatie met het rapportage scherm

2. Kopieer en plak de naam van je Carerix applicatie (dat is applicatienaam.carerix.net) in het setup scherm.

3. Klik op de link 'Click here to show the token', kopieer en plak het Token in het setup scherm.
      Let op: Jouw token wordt speciaal voor jou gegenereerd en moet net zo veilig worden behandeld als elk ander wachtwoord. Dus deel het niet met anderen.

9. Klik op de 'Setup' knop. De installatie is voltooid
    (De velden die je zojuist hebt ingevuld, wissen automatisch en je extensie is nu actief. Het lijkt nu wellicht alsof er niks is gebeurd maar de autorisatie is reeds voltooid).

10. Bezoek een LinkedIn/Xing-profiel en klik op het Carerix icon om de SocialBrowser te gaan gebruiken.

LinkedIn/XingBrowser is actief op een LinkedIn/Xing profielpagina

Opmerkingen

• Let op dat je de chat vensters van LinkedIn sluit voordat je een Kandidaat of Contactpersoon aanmaakt middels de Carerix SocialBrowser. Het kan voorkomen dat deze chats meegestuurd worden naar Carerix waarna ze bij de bijlagen te zien zullen zijn.

• Als er geen popup schermpje toont zodra je op het Carerix icoontje drukt rechtsbovenin je browser, zorg dat je dan je pop-up killer uitzet.

• De plugin is ontworpen voor het gebruik in combinatie met gratis accounts van Linkedin. Daarom kunnen wij wij alleen support geven bij problemen met gratis Linkedin accounts. In sommige gevallen werkt de plugin óók met betaalde Linkedin accounts. Hierdoor lijkt het alsof de plugin ook hoort te werken voor betaalde accounts, maar dit is slechts toeval. Helaas kunnen wij geen ondersteuning geven wanneer deze betaalde accounts niet meer werken in combinatie met de plugin.

• Linkedin en Xing voeren regelmatig wijzigingen door. Het kan gebeuren dat dit impact heeft op de Carerix SocialBrowser en dat wij dan tijd nodig hebben om de plugin aan te passen. Kijk in zo'n geval vooral op status.carerix.com voor meer informatie.

De plugin updaten

Als de plugin geupdated moet worden, zullen er drie lijntjes oranje tonen rechtsbovenin je Chrome browser. Zodra je hier op klikt, zul je onderin je scherm de vraag krijgen of je de update wil valideren. Hierna kun je de Linkedin/Xing/VDAB pagina verversen en de meest recente versie van de plugin gaan gebruiken.

De plugin verwijderen / deactiveren

Je kunt gemakkelijk de plugin uit je Chrome browser verwijderen of deactiveren.

• Open een LinkedIn/Xing/VDAB pagina in je browser.

• Klik met je rechtermuisknop op het Cx icoontje rechtsbovenin naast je adresbalk

• Kies 'Verwijderen uit Chrome' om de plugin volledig te verwijderen.

• Mocht je de plugin slechts tijdelijk willen deactiveren, kun je deze via de 'Beheer extensions' uitzetten.

Wat kun je met de SocialBrowser?

De LinkedIn/XingBrowser (SocialBrowser) is een plugin voor Google Chrome en Chromium die gemakkelijk in je browser geïnstalleerd kan worden.

Als je Google Chrome of Chromium gebruikt om te browsen en een LinkedIn/Xing-profiel bezoekt zie je direct of een Kandidaat/Contactpersoon al in Carerix aanwezig is. Als dit nog niet het geval is, kun je deze met een druk op de knop aan je Carerix database toevoegen.

Als een Kandidaat/Contactpersoon al in Carerix bekend is, zie je direct hun contactinformatie zien, mogelijke matches en een overzicht van hun activiteiten. Als je staffing services aanbiedt, krijg je ook de plaatsingsinformatie zien.

Werkwijze

De volgende gegevens van de Kandidaat/Contactpersoon uit Carerix worden in het Linkedin/Xing-profiel getoond:

• Naam, functie, woonplaats (aantal Plaatsingen)

• Contactpersoon informatie, mobiel nummer en e-mailadres

• Matches

• Plaatsingen, einddatum en aankomende beschikbaarheid

• Laatste contact, update, aanmaakdatum en kandidaatverantwoordelijke

• De wettelijke grondslag status en de verloopdatum van deze status

Voordelen van de SocialBrowser

• Je hoeft niet meer tussen schermen van Carerix en Linkedin/Xing/VDAB te wisselen want je hebt direct inzage

• Vergelijk jouw database met de gegevens op LinkedIn, Xing en VDAB en update deze met slechts één klik

• Match direct kandidaten aan een vacature

• Met welke vacatures in Carerix is deze kandidaat gematcht
    (de drie meest recente matches worden getoond)

• Welke notities horen bij deze kandidaat-/contactpersoon in Carerix. Nieuwe notities toevoegen

• Aanmaakdatum, Laatst gewijzigd en Laatste contact met de kandidaat/contactpersoon

• Wie is de verantwoordelijke/eigenaar van het dossier van deze kandidaat/contactpersoon

• Welke actieve plaatsingen zijn er voor de kandidaat en wat is de einddatum van die plaatsing

• Koppel direct opdrachtgevers tijdens het aanmaken van een nieuw contactpersoon

• Vanuit de LinkedIn/XingBrowser open je direct bestaande kandidaten in jouw Carerix platform

Labels: UD-2033