Integraties
Socialbrowser
Veranderingen in de Social Browser (VDAB)

Op de Carerix Social Browser (VDAB) worden aanpassingen gedaan. Dit om veiligheid en werken conform wetgeving blijvend te kunnen waarborgen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op de Carerix Social Browser (VDAB) worden aanpassingen gedaan. Dit om de veiligheid van gegevens en werken conform wetgeving blijvend te kunnen waarborgen voor zowel jou als klant, als voor de potentiële kandidaat. Samen met VDAB zijn we tot overeenstemming gekomen de Carerix Social Browser (VDAB) aan te passen.

Welke functionaliteiten zijn per 1 juli 2021 gestopt:

• Aanmaken van nieuwe VDAB kandidaten direct in de Carerix database

• Updaten van een Carerix kandidaatprofiel vanuit VDAB

We blijven de volgende functionaliteiten ondersteunen:

• Zien of de VDAB kandidaat reeds in de Carerix database staat

• Zien wat de lopende procedures zijn met een kandidaat

• Een bestaande kandidaat in Carerix linken (kunnen zien) met een VDAB profiel

• Gemakkelijk notities toevoegen

• Gemakkelijk kandidaten matchen vanuit de plugin

Achtergrond

VDAB heeft een model ontwikkeld waarbij er een scheiding is tussen kandidaten die specifiek hun toestemming hebben gegeven om door derden benaderd te worden en kandidaten die dat niet hebben gegeven. Het gebruik van de Carerix Social Browser (VDAB) maakt het mogelijk om kandidaten die niet specifiek hebben toegestemd, toch in jouw Carerix database te zetten. Hier zijn verschillende klachten uit voortgekomen, waardoor wij - met oogpunt op de GDPR (privacy) wetgeving - de beslissing hebben genomen de functionaliteiten aan te passen.

VDAB en Carerix hebben samen besloten dat de Carerix Social Browser (VDAB) aangepast dient te worden. Het nieuw aanmaken en updaten van kandidaten is niet meer toegestaan op een profielpagina in VDAB.

Alternatieven

Zowel Actonomy als theMatchBox zijn reeds geïntegreerde Carerix partners welke wel alleen de kandidaten met toestemming uit VDAB in hun software tonen. Wil je meer weten over een van deze producten, neem dan contact op met jouw Customer Success Manager.

Labels: UD-3219