Alle collectiesDashboardsCarerix Dashboards
Hoe configureer ik de Activity Dashboards?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het Activiteitendashboard (Teams) en Activiteitendashboard (Recruiter) worden over het algemeen gebruikt om de activiteiten van Carerix-gebruikers te meten. Dit ideaal aanpasbare managementhulpmiddel biedt inzicht in de activiteiten van je recruiters. Dankzij de flexibele opzet van het rapport kun je zelf bepalen welke activiteiten worden weergegeven, en kan het rapport worden aangepast door de Carerix-beheerder zelf. Binnen dit kader is het mogelijk om een generieke presentatie van de weergegeven gegevens in een rapport te geven.

Het rapport kan worden opgehaald via de [Dashboards] knop linksboven in je Carerix en biedt de mogelijkheid om een specifieke periode handmatig in te voeren, maar ook om voorgestelde perioden te selecteren, zoals (huidige) kwartaal, (huidige) jaar of voorgaande jaren. Het rapport zal vervolgens alleen gegevens teruggeven die betrekking hebben op de door jou gekozen periode.

In het Activiteitendashboard (Teams) kunnen de gegevens worden weergegeven voor één specifiek of alle kantoren, of voor één specifieke gebruiker of een groep gebruikers.

Het Mijn Activiteitendashboard (Recruiter) toont alleen activiteiten die behoren tot (eigen zijn van) de huidige gebruiker.

⚠️Let op:

Het rapport toont de cijfers die betrekking hebben op de specifieke activiteiten. Er worden geen specifieke namen weergegeven, zoals van kandidaten, contacten en cliënten.

Configuratie

Wat wordt weergegeven?

In de praktijk is het mogelijk om aantallen activiteiten weer te geven, zoals taken en notities. Ook aantallen met betrekking tot de matchfases waarin kandidaten zich bevinden, kunnen worden weergegeven. De volgende zijn voorbeelden van gegevens die kunnen worden weergegeven in de Activiteitendashboards:

• Telefoongesprekken

• Nieuwe kandidaten

• Geintroduceerde kandidaten

• 1e/2e gesprek

• Nieuwe vacatures

• Verkoopgesprekken

• Nieuwe klanten

• Bezoeken

• Plaatsingen

Welke tabelitems of matchfases kunnen worden weergegeven?

Momenteel kunnen de volgende tabelitems worden weergegeven, naast de door jou ingestelde match- en leadfases:

• Type Afspraak

• Type Notitie

• Type Taak

• Resultaat Afspraak

• Resultaat Notitie

• Resultaat Taak

• Status Plaatsing

• Status Vacature

• Status Kandidaat

• Status Contactpersoon

• Status Cliënt

Werken met werkprocessen

Als je zorgt voor optimaal gebruik van Activiteiten in je werkprocessen, kun je dit heel nauwkeurig meten via het Cx Activiteitenrapport. Je zult echter bepaalde registratiecriteria moeten aannemen in je werkprocessen om de gegevens überhaupt in het Activiteitenrapport te kunnen weergeven. Notities en Taken kunnen hiervoor worden gebruikt.

⚠️Let op:

De Activity Dashboards verzamelen informatie uit verschillende plaatsen in je database, wat de technische werking complex maakt. Gebruikers en vestigingen dragen bij aan deze complexiteit, vooral wanneer hun aantallen hoog zijn. Het kan verleidelijk zijn om veel activiteiten te meten. Hou er rekening mee dat hoe meer activiteiten je meet, hoe groter de impact op de prestaties van je dashboard zal zijn. Hetzelfde geldt voor de periode die je wilt meten: hoe langer de periode, hoe langer het duurt om je gegevens op te halen.

Functionele Configuratie

De Activiteitendashboards

De Activiteitendashboards worden standaard aangeboden via het dashboardmenu bovenaan het scherm, op voorwaarde dat het marketplace-item 'Carerix Dashboards' is geactiveerd en geïnstalleerd. Verdere configuratie is niet nodig.

Codering van Fasen en Tabelitems

Het Activiteitenrapport functioneert dankzij de codes die zijn toegevoegd aan tabelitems en fasen, die vervolgens naar het rapport worden gecommuniceerd. De volgorde van deze lijsten wordt door jou bepaald.

Je kunt codes toevoegen aan elk tabelitem dat een ‘Type’ of ‘Resultaat’ van de Activiteiten ‘Vergadering’, ‘Notitie’ en ‘Taak’ is, evenals aan elk tabelitem voor ‘Status’ van een ‘Plaatsing’, ‘Vacature’, ‘Kandidaat’, ‘Contactpersoon’ en ‘Bedrijven’. Daarnaast kun je codes toevoegen aan ALLE ingestelde Fasen, die worden geteld en toegevoegd aan het Activiteitenrapport.

De code begint altijd met ‘MIS:1:’, waarna het nummer oploopt vanaf 1 tot het gewenste aantal regels. Theoretisch is er geen limiet aan het aantal regels dat je in je Activiteitenrapport wilt zien, maar je zult merken dat de laadtijd toeneemt als je een rapport maakt dat meer dan 20 regels of meer dan 5 gebruikers bevat.

💡 Expertadvies:
Om het overzichtelijk te houden, is het raadzaam om een spreadsheet te maken waarin je alle activiteiten die je wilt meten in het activiteitenrapport met hun bijbehorende code opsomt. Je hoeft dan alleen maar je lijst door te nemen en de codes in de respectieve tabelitems of matchfases te kopiëren en in te voegen.

Eerst bepaal je de exacte aantallen die je wilt meten en weergeven in het Activiteitenrapport. Vergeet niet: het nummer bepaalt de volgorde van de activiteiten die in het dashboard worden weergegeven. In de onderstaande afbeelding zie je welke elementen in het Activiteitenrapport kunnen worden weergegeven. Jij beslist:

1. Wat je wilt meten en in welke volgorde.

2. Of dit een tabelitem of een fase is.

3. De naam en het nummer van de specifieke matchfase of tabelitem.

4. Welke naam je aan deze rij in het Activiteitenrapport wilt geven.

⚠️Let op:

Een correcte MIS-code ziet er altijd als volgt uit:

MIS:1:Acquisitie bellen

• ‘MIS:’ is verplicht om de activiteit te identificeren op het dashboard.

• ‘1:’ is verplicht om de volgorde van alle activiteiten te definiëren of om verschillende activiteiten te groeperen en hun aantallen op het dashboard op te tellen.

• ‘Acquisitie bellen’ bepaalt de naam/label waaronder de telling van het aantal activiteiten met deze code wordt weergegeven in het dashboard. Deze waarde bepaal je helemaal zelf.

• Als het codeveld in de tabelconfiguratie al gevuld is met een of meer codes (bijv. voor je klant- of hiring manager-portaal), zorg er dan voor dat je de verschillende codes scheidt met een puntkomma (;) zonder spaties ertussen.

code1;code2;code3

Zodra je hebt bepaald welke items je wilt tellen en waar je ze wilt weergeven, kopieer je deze regels naar het codeveld van de tabelitems of fasen. Je kunt controleren of alles werkt zoals je wilt door je Carerix-applicatie te verversen. Zo doe je dat:

1. Ga naar: "Tabellen/Fasen"

2. Zoek en open het tabelitem of de fase (bijv. 'Resultaat Taak' of fase '3.0 Voorstel kandidaat aan klant')

3. Voeg in het veld "Code" de MIS-code toe (zie voorbeeld hierboven).

4. Als je klaar bent: druk op de F5-knop, klik op browserverversen of log uit en log opnieuw in.

5. Open het dashboard om je wijzigingen te bekijken.

💡Expertadvies:

Als je twee identieke MIS-codes in meerdere tabellen hebt aangemaakt, worden de rijen samengevoegd en wordt de som van de items weergegeven

Meetings tellen: deadline of aanmaakdatum?

Standaard telt het Activiteitenrapport het moment van aanmaken van de vergadering, en niet de deadline/vervaldatum van de activiteit/vergadering. Voorbeeld: de deadline van de vergadering is ingesteld op 1 juli, maar de vergadering is aangemaakt op 15 juni. Het Activiteitenrapport telt dan 15 juni.

We werken aan een andere grafiek/widget waarmee je kunt schakelen tussen de aanmaakdatum en de deadline.

Configuratie van je Activiteitenrapporten aanvragen

Het is mogelijk om een Carerix-consultant in te huren om je te helpen met de configuratie van de activiteitenrapporten. Om hulp aan te vragen kun je contact opnemen met je customer success manager of het Customer Success Team.