Include Microsoft Teams URL in .ics attachment | Klassieke Agenda
Include Microsoft Teams URL in .ics attachment | Klassieke Agenda

Microsoft Teams | Meetings | Video | .ICS | email templates

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel beschrijft de functionaliteit van de oude Agenda.
Carerix biedt een volledig nieuwe Agenda aan, met naadloze integratie van MS Teams (en Google Calendar).

Het is mogelijk om je Microsoft Teams meeting URL in een .ics bijlage mee te sturen in een afspraakbevestigingsmail vanuit Carerix. Op die manier wordt het voor de ontvanger(s) heel gemakkelijk om de afspraak vanuit de email aan de kalender toe te voegen.

Om de juiste .ics bijlage aan je emailsjabloon toe te voegen zijn er twee opties:

1. Gebruik het standaard sjabloon uit de sjabloonbibliotheek; of

2. Voeg een stukje code toe aan je bestaande emailsjabloon

Optie 1:

Ga via het sjabloonmenu naar de sjabloonbibliotheek voor emails. In de afsprakensectie van de bibliotheek selecteer je het template 'AFSPRAAK: Uitnodiging (iCal/Outlook)' en klik op installeren.

Let op: Indien je gebruik maakt van een maatwerk of anderszins aangepast sjabloon wordt afgeraden om het sjabloon uit de bibliotheek the installeren omdat dit het bestaande sjabloon kan overschrijven. In dat geval is optie 2, zoals hieronder beschreven, een betere optie.

Optie 2:

Het onderstaande stuk code toevoegen aan je bestaande sjabloon.

1. Kopieer en plak de code zoals hieronder is weergegeven. Zorg ervoor dat het gehele stuk code wordt gekopieerd en dat er geen onbedoelde wijzigingen worden gemaakt.

2. Open het betreffende sjabloon in je Carerix systeem.

3. Zet de cursor voor </cx:let> helemaal aan het einde van de sjablooncode en plak de code.

4. Sla het template op

<cx:attachment name="meeting.ics"><cx:header name="Content-Type" value="text/calendar"/>BEGIN:VCALENDAR
PRODID:-//Microsoft Corporation//Outlook 11.0 MIMEDIR//EN
VERSION:2.0
METHOD:PUBLISH
BEGIN:VEVENT
<cx:foreach list="$m.toDoUsers.toUser" item="user">ATTENDEE;CN=<cx:write value="$user.informalName.asciiString"/>;ROLE=REQ-PARTICIPANT;RSVP=TRUE:MAILTO:<cx:write value="$user.emailAddress"/>
</cx:foreach><cx:let name="attendees" value="$m.attendees" invoke="componentsSeparatedByString:" arg0=","><cx:foreach list="$attendees" item="naam">ATTENDEE;CN=<cx:write value="$naam.stringByTrimmingWhitespace.asciiString"/>;ROLE=REQ-PARTICIPANT;RSVP=TRUE:</cx:foreach></cx:let><cx:if condition="activity.toToDo.toContact!=nil">ATTENDEE;CN=<cx:write value="$m.toContact.informalName.asciiString"/>;ROLE=REQ-PARTICIPANT;RSVP=TRUE:MAILTO:<cx:write value="$m.toContact.emailAddress"/>
</cx:if>ORGANIZER;CN=<cx:write value="$m.owner.informalName.asciiString"/>:<cx:write value="$m.owner.emailAddress"/>
<cx:let name="tzc" value="NSTimeZone" invoke="namedClass.self"><cx:let name="timeZone" value="$tzc" invoke="timeZoneWithName:" arg0="GMT+0">DTSTART:<cx:write value="$m.startDate" dateFormat="%Y%m%dT%H%M%SZ"/>
DTEND:<cx:write value="$m.endDate" dateFormat="%Y%m%dT%H%M%SZ"/>
LOCATION:<cx:write value="$m.location"/>
TRANSP:OPAQUE
SEQUENCE:0
UID:<cx:write value="$m.creationDate" dateFormat="%Y%m%dT%H%M%S"/>-<cx:write value="$m.subject"/>
DTSTAMP:<cx:write value="$m.creationDate" dateFormat="%Y%m%dT%H%M%S"/></cx:let></cx:let>
DESCRIPTION:<cx:if condition="activity.toToDo.toMatch=nil"><cx:write value="Afspraak" invoke="localizedString"/> <cx:write value="met" invoke="localizedString"/>: <cx:if condition="activity.toToDo.toEmployee!=nil"><cx:write value="$m.toEmployee.informalName"/>, <cx:write value="kandidaat" invoke="localizedString"/> </cx:if><cx:if condition="activity.toToDo.toContact!=nil"><cx:write value="$m.toContact.informalName"/>, <cx:write value="contactpersoon" invoke="localizedString"/> </cx:if><cx:if condition="activity.toToDo.toVacancy!=nil"><cx:write value="voor" invoke="localizedString"/> <cx:write value="vacature" invoke="localizedString"/> <cx:write value="$m.toVacancy.jobTitle"/>,<cx:write value="$m.toVacancy.toCompany.name"/>.</cx:if><cx:if condition="($activity.toToDo.toCompany!=nil) AND ($activity.toToDo.toVacancy=nil)"> <cx:write value="voor" invoke="localizedString"/> <cx:write value="$m.toCompany.name"/>.</cx:if></cx:if><cx:if condition="$m.toMatch!=nil"><cx:write value="Afspraak met" invoke="localizedString"/> <cx:write value="$m.toMatch.toEmployee.informalName"/> voor vacature <cx:write value="$m.toMatch.toVacancy.jobTitle"/>, <cx:write value="$m.toMatch.toCompany.name"/>.</cx:if>\n<cx:write value="Aanwezigen" invoke="localizedString"/>: <cx:foreach list="$m.toDoUsers.toUser"><cx:write value="$item.informalName"/>, </cx:foreach><cx:write value="$m.attendees"/>\n\n<cx:foreach list="$m.notes.lines"><cx:write value="$item"/> \n</cx:foreach><cx:if condition="m.meetingCallLink!=nil">\n\n________________________________________________________________________________\n<cx:write value="ClickToJoinMeetingMessage" invoke="localizedString" />: <cx:write value="$m.meetingCallLink" />\n ________________________________________________________________________________</cx:if>
SUMMARY:<cx:write value="$m.subject"/>
X-MICROSOFT-SKYPETEAMSMEETINGURL:<cx:if condition="m.meetingCallLink!=nil"><cx:write value="$m.meetingCallLink" /></cx:if>
STATUS:CONFIRMED
PRIORITY:5
CLASS:PUBLIC
END:VEVENT
END:VCALENDAR
</cx:attachment>