Zoeken op Kandidaat vaardigheden

Hoe je op kandidaat vaardigheden kan zoeken

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Introductie

Met enige regelmaat ontvingen wij berichten van gebruikers die buitengewoon tevreden zijn over de uitgebreide zoekmogelijkheden in Carerix maar bij het zoeken op vaardigheden toch vastliepen. Het was niet zozeer dat zoekopdrachten (waarvan sommigen zeer complex) niet mogelijk waren, ze waren simpelweg bewerkelijk.

Werkwijze

Stel, je zoekt iemand met Java, Oracle en Unix vaardigheden.
Daar waren normaliter 3 zoekregels voor nodig. En dat kan dus best, maar als je op verschillende combinaties zoekt, of eenvoudigweg op meer vaardigheden, dan wordt dat veel keren klikken. Kortom, hier was ruimte voor verbetering. En met het nodige vernuft van het technisch team is die verbetering er nu.

1. Ga naar het overzicht met kandidaten

2. Maak een zoekregel aan en kies "vaardigheden"

3. Klik dan op de pictogram geheel rechts aan het einde van de zoekregel. Er opent dan een overzichtelijk schema van alle vaardigheden in uw Carerix systeem. Iedere vaardigheid is voorzien van een checkbox.

4. Selecteer de relevante vaardigheden aan en tot slot op OK.

Met veel minder handelingen heb je nu in 1 zoekregel hetzelfde bereikt als waarvoor je eerder meerdere zoekregels nodig had.

Opmerking: als er belangrijke vaardigheden missen, vraag dan jouw beheerder om deze toe te voegen met behulp van Tabellen.