E-mail met Winmail.dat bijlage
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Probleem

U ontvangt een e-mail bericht met een bijlage genaamd "winmail.dat". Deze kunt u niet openen.

Wat is "winmail.dat" voor bijlage?

Toelichting

U kunt deze bijlage negeren: "winmail.dat" is een bijlage die wordt toegevoegd door Microsoft Outlook wanneer de afzender gebruik maakt van "rtf indeling". Alleen Outlook zelf (dus niet Outlook Express) kan deze "winmail" bijlage herkennen.

Oplossing

Vraag aan de verzendende partij om de instellingen van hun e-mailcliënt aan te passen:

Setting Global Properties

Set the Global Properties to have Outlook by default send your e-mail in Hypertext Markup Language (HTML):

• Outlook 2007: Select Tools > Options > E-mail Format > Internet Options. Select Convert to HTML format.

• Outlook 2010 and 2013: Select File > Options > Mail and then scroll to the bottom of the dialog. Select Convert to HTML format.

Tip: Wanneer u (of de ontvanger) deze bijlage ziet in e-mail die u heeft verzonden, zet dan de optie "RTF gebruiken in de e-mail " UIT. Instructies vindt u in de genoemde artikelen.

Labels: UD-1133