Features
Automatisch openen HTML bijlages

Het is niet meer mogelijk om een HTML bijlage automatisch te openen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Sinds Carerix versie 5.0.241 zal een HTML bestand niet meer automatisch worden geopend wanneer hier op geklikt wordt in de bijlagen-tab. Je kan zo'n bestand nog wel openen zoals je gewend bent, het gebeurt alleen niet meer automatisch nadat er op wordt geklikt. In plaats daarvan zal het bestand nu worden gedownload.

Veiligheid

De rede hiervoor is dat een kwaadwillend persoon code in het HTML bestand kan stoppen die gelijk wordt uitgevoerd wanneer het bestand wordt geopend, bijvoorbeeld wanneer het LinkedIn profiel van een Kandidaat even snel wilde bekijken. En door onze oplossing zal dit niet meer automatisch mogelijk zijn.

Oplossing

Om dit tegen te gaan hebben wij ervoor gekozen een bestand met de .html extensie voortaan te laten downloaden door de browser. Dit zorgt ervoor dat het niet meer direct geopend wordt en dat code met kwade bedoelingen ook niet meer direct uitgevoerd zal worden.

Je kan er bij Google Chrome nog wel voor kiezen om zo'n bestand direct uit te laten voeren.
Je doet dit als volgt.

• Download een HTML bestand met Chrome

• Klik op het omhoog wijzende pijltje

• Selecteer nu de optie 'Bestanden van die type altijd uitvoeren'

Labels: UD-3080