Automatisch uitgelogd - Sessie verlopen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je werkt met Carerix en soms krijg je de melding:
"U bent automatisch uitgelogd als gevolg van langdurige inactiviteit. Klik hier om weer automatisch in te loggen, of druk op Ctrl + F5."
Dit is omdat je sessie is verlopen (session timeout).

Achtergrond

Wanneer je inlogt in Carerix start je een "Sessie". Deze sessie blijft in principe bestaan totdat je kiest voor "logout".

Veel Carerix gebruikers loggen niet uit, maar sluiten alleen hun browser. Om te voorkomen dat onbevoegden gebruik maken van jouw sessie heeft deze een beperkte geldigheid. Deze geldigheid is standaard 40 minuten na de laatste actie.

Niet elke actie die je doet is zichtbaar voor de Carerix toepassing

• Een pagina-wisseling is altijd zichtbaar.

• Wanneer je echter langdurig op dezelfde pagina bezig bent ziet Carerix dit niet.    - Een voorbeeld hiervan is bij het invullen van een ingewikkeld kandidaat.              - of vacaturedossier.                                                                                                        - Een tweede voorbeeld is de CV extractie: het controleren en corrigeren van het extratie-resultaat gebeurt volledig op je eigen computer: Carerix kan deze activiteit niet zien.

Hierdoor kan het voorkomen dat je bovenstaande melding krijgt wanneer je uiteindelijk aan bewaren toe komt.

Oplossing

Wanneer u lang bezig bent op een bepaalde pagina, kies dan tussendoor een paar keer voor "bewaren". De informatie die u tot op dat moment hebt ingevuld wordt dan in ieder geval vastgelegd.

Daarnaast kunt u de geldigheidsduur van de sessie aanpassen op de volgende manier:

1. Log in als beheerder

2. Ga naar: "Onderhoud" > "Instellingen"

3. Klik op de [+] bij 'Algemene Instelling'

4. Bij "sessionTimeOut" vult u de gewenste duur in (in seconden)

5. Bewaar de wijziging

De nieuwe waarde is geldig na herstart van de toepassing (automatisch elke nacht).

Enkele nuttige waarden:

• 1800: ½ uur

• 2400: 40 minuten (standaard waarde: "ruim een half uur")

• 3600: 1 uur

• 5400: 1½ uur