Features
Microsoft Teams in Carerix afspraken (Agenda klassieke versie)
Microsoft Teams in Carerix afspraken (Agenda klassieke versie)

Microsoft Teams | Meeting | Video

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Carerix biedt de mogelijkheid om Microsoft Teams video calls the initieren vanuit een afspraak in je Carerix systeem.

Hoe maak ik een Microsoft Teams Video link?

In Carerix hebben we een knop toegevoegd in het afspraken scherm. Zowel bij het creeeren van een nieuwe afspraak als bij het bekijken van een bestaande afspraak is deze knop 'Maak Microsoft Teams Meeting' beschikbaar.

1. Als je een video link wilt maken klik je op de knop 'Maak Microsoft Teams Meeting'

2. Nadat je op de knop hebt geklikt wordt je naar een inlogscherm van Microsoft gestuurd waar je kunt inloggen met je Microsoft account

3. Nadat je op inloggen hebt geklikt sluit het scherm weer en kun je terug naar je afspraak in Carerix. De knop is nu veranderd in 'Deelnemen aan Microsoft Teams Meeting'

4. Om deel te nemen of de Microsoft Teams meeting te starten kan er wederom op de knop geklikt worden. Dit kan meermaals gedaan worden door iedereen met toegang tot deze afspraak en is onafhankelijk van de tijd en de datum die je in de Carerix afspraak hebt gezet..

Hoe deel ik Microsoft Teams links met externe contactpersonen en/of kandidaten

De URL van je Microsoft Teams meeting is opgeslagen in je Carerix database en dus ook beschikbaar om te delen met externe contactpersonen en kandidaten. Dit kan op verschillende manieren:

1. Eenvoudig door de URL naar je klembord te kopiëren met de kopieerknop en deze vervolgens net zo eenvoudig te plakken in emails, whatsappberichten of andere berichtenservices:

2. Je kunt de URL ook direct opnemen in een emailsjabloon zodat ontvangers van je bericht direct vanuit de email naar de Teams meeting kunnen. Om de URL vanuit de database over te nemen kun je onderstaand stuk code in je email template gebruiken:

<cx:write value="$activity.toToDo.meetingCallLink"/>
  3. Door middel van een .ics attachment in je email bericht stel je (externe) ontvangers van je emailbericht in staat om de afspraakgegevens inclusief the Teams URL snel vanuit de email naar hun Outlook of Google kalender te kopiëren. Ook hiervoor dient er - een uitgebreider - stukje code in je bestaande emailsjabloon te worden geplakt. Voor uitgebreide instructies lees je dit artikel.

Let op: Pas als er een link is opgeslagen in de database - na het creëren van een Microsoft Teams vergadering - zal deze getoond worden in het emailsjabloon.

Moet ik telkens opnieuw inloggen bij Microsoft om een Teams meeting te maken in Carerix?

Ja, het is momenteel noodzakelijk dat je iedere keer opnieuw inlogt wanneer je een nieuwe Microsoft Teams Meeting wilt maken. We werken aan een oplossing die het mogelijk maakt voor gebruikers om eenmaal ingelogd van dezelfde sessie gebruik te kunnen maken.

Ik gebruik geen Microsoft Teams. Kan ik die knop uitschakelen?

Indien je geen gebruik maakt van Microsoft Teams is het mogelijk om de knop uit te schakelen en voor de gebruikers te verbergen.

1. Ga naar de onderhoudssectie aan de linkerkant van je Carerixscherm en kies voor het instellingen menu

2. Ga naar het paneel 'Algemeen'

3. Zoek naar de createMicrosoftTeamsMeetings setting

4. Verander de waarde van deze setting naar 'NO'

5. Log opnieuw in in Carerix om de wijziging door te voeren - de knop is nu niet meer zichtbaar