Mijn Gegevens
E-mail synchronisatie met Google/G Suite: voeg Carerix toe als vertrouwde app
E-mail synchronisatie met Google/G Suite: voeg Carerix toe als vertrouwde app

Google | G Suite | IMAP | E-mail/Agenda synchronisatie | oAuth2

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om e-mail en de klassieke agenda synchronisatie van Google naar Carerix mogelijk te maken vereist Google dat je Carerix toevoegt aan je lijst van vertrouwde apps.

In dit artikel leggen we uit hoe je Carerix een vertrouwde app maakt in je Google/G Suite account. Om dit te doen dien je beheerder-rechten te hebben in het desbetreffende Google account.

Instructies om Carerix toe te voegen aan je lijst van vertrouwde apps - uit te voeren door een beheerder in je Google/G Suite account:

• Klik op 'App toevoegen' boven aan de lijst - een drop down met drie opties verschijnt

• Selecteer de optie "Naam of Client ID van oAuth App":

• Er opent een pop-up scherm: kopieer/plak of type het juiste Client ID en klik op zoeken:

E-mail:
977817703392-v96c0cch0t619ckmp2a23c30bjv31vkr.apps.googleusercontent.com

Klassieke Agenda:
751709176928-6uikgdbionrfh3313p5om2lqe6qhc5fq.apps.googleusercontent.com

• Selecteer de gevonden Carerix applicatie en klik op 'toevoegen':

• Controleer dat de "Applicatie Naam" die in de lijst verschijnt "Carerix" is.

• Het is belangrijk dat Carerix een vertrouwde app is en toegang heeft tot alle Google services

Belangrijk: Indien Carerix geen vertrouwde applicatie is in je Google/G Suite domein kan er ook geen emailsynchronisatie worden opgezet.

Vanaf juni 2020 ondersteunt Google IMAP mailsynchronisatie alleen nog maar via geavanceerde authenticatie (oAuth2). Carerix biedt deze mogelijkheid. Om hier gebruik van te maken moet Carerix worden toegevoegd aan de lijst van vertrouwde apps in het Google/Gsuite domein waarvan geautoriseerde mailboxen mail met Carerix mogen synchroniseren.

Labels: UD-3110, oAuth