Integraties
Computer Telefonie Integratie (CTI + VoIP)

Inbound en outbound bellen is nu gemakkelijker geworden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inbound en outbound bellen is nu gemakkelijker geworden; in samenwerking met onze twee partners Hallo en Mondago hebben we het mogelijk gemaakt om VOIP en CTI te integreren in Carerix. Dit betekent dat wanneer je een telefoontje ontvangt van een Kandidaat, de naam van de kandidaat toont in een pop-up en je direct naar het Carerix dossier kunt springen.
Wanneer je zelf een Kandidaat outbound belt, kun je simpelweg op een icoontje klikken in het Carerix dossier en het systeem begint te bellen.

Om de integratie met Carerix op te zetten, neem contact op met je Account Manager bij Carerix. Je betaalt eenmalige setup kosten en een maandelijks tarief, en Carerix zal de belknoppen in Carerix activeren.

Outbound

Het outbound bellen van Kandidaten en Contactpersonen is erg gemakkelijk geworden. In het plaatje hieronder zie je in geel het telefoon icoon aangegeven in zowel het detailscherm als in de voorvertoning van de Kandidaat/Contactpersoon. Zodra je klikt op dit icoontje, wordt het telefoonnummer naar ne VOIP/CTI systeem gestuurd, en dat systeem belt dan het telefoonnummer in kwestie.

Belknop naast de telefoonnummers in het detailscherm

belknop naast het telefoonnummer in het voorvertoningsscherm

Inbound

Wanneer een Kandidaat jou belt, kun je het nummer klikken wat toont in je VOIP systeem, wat een nieuwe tab opent in je browser die Carerix opent op het profiel van de Kandidaat/Contactpersoon.
Let op:
Zorg dat je [onthoud het wachtwoord] aanklikt als je inlogt in Carerix, anders moet je iedere keer opnieuw wanneer je op een telefoonnummer klikt om een Carerix profiel te openen in een nieuwe tab het wachtwoord opnieuw ingeven.

Installatie

Mondago en Carerix hebben deze VOIP integratie gerealiseerd in samenspraak met Hallo. Om installatie en integratie te realiseren zijn er een paar stappen om te doorlopen.

VOIP provider

De eerste stap is om na te denken over je huidige VOIP provider. Als je op dit moment een andere VOIP provider gebruikt, neem dan contact op met onze Mondago partner en bekijk de Mondago website om te zien of je huidige telefoonsysteem gesupport wordt.
Als je van provider wil wisselen, neem dan contact op met onze partner Hallo.

Activeer VOIP Instelling (Belknop)

• Ga naar "Onderhoud" | "Instellingen"

• Ga naar blok "VOIP", veld "enableVOIP"

• Klik op [Activeer]

Software

Je hebt software nodig op iedere locale computer die opgezet moet worden via ofwel je eigen telefonieprovider ofwel Hallo. Als er hierbij hulp nodig is, neem dan contact op met Mondago voor specifieke informatie.

Belknoppen

Je kunt de belknop in Carerix gebruiken; deze legt connectie naar jullie telefooncentrale om naar buiten te bellen. Omgekeerd, als je een inbound call krijgt, komt er een pop-up in de VOIP software die je open kan klikken en dan door gaat naar de Kandidaat-Dossier pagina in Carerix.

Technische details

Om de koppeling tussen je Carerix-applicatie en je telefoonsysteem te kunnen maken zijn gegevens uit Carerix nodig.
Verstrek deze aan de partij die de koppeling regelt, Mondago ofwel je VOIP provider.

• Applicatie naam; dit is het eerste gedeelte van de url waar je op inlogt voor Carerix.. Voor de url 'klant.carerix.net' is de applicatie naam 'klant'.

• Het XML wachtwoord; dit is door een beheerder op te zoeken in de applicatie zelf.
    Ga onder onderhoud naar Instellingen
    Scroll naar beneden naar XML toegang
    Het veld 'XMLpassword' bevat het benodigde wachtwoord.

• Je kan je click-to-dial URL/VOIP protocol aanpassen aan de hand van je provider. De instelling hiervoor kan gevonden worden in het VOIP-deel van de instellingen. Het menu is alleen zichtbaar als VOIP op "enabled" staat.

Labels: UD-1682