Sjablonen
Regelafstand in e-mail sjablonen

De regelafstand in e-mail sjablonen instellen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer u een e-mail stuurt vanuit Carerix gebruikt u altijd een sjabloon. Daarbij kan worden aangegeven dat het platte tekst of HTML moet zijn.
Bij HTML valt het op dat u met "Enter" altijd een lege regel krijgt.

Toelichting

Reden voor de extra lege regel is de volgende:
HTML kent twee codes voor "volgende regel"

<br>, een "break"
Deze gaat naar de volgende regel (zonder meer).

<p>, een "paragraph"
Deze begint een volgende paragraaf, gebruikelijk is dan dat er een lege regel onder komt.

Binnen HTML wordt de Enter gezien als: "Begin een nieuwe paragraaf". Vandaar de lege regel.

Oplossing

Er zijn twee manieren om toch naar de volgende regel te gaan, zonder de lege regel:

Shift + Enter

Door Shift + Enter te gebruiken voegt u een <br> in. U begint begint dus geen nieuwe paragraaf, en krijgt dus geen lege regel.

margin=0

Wilt u toch de Enter gebruiken zonder de lege regel dan kan dat door de HTML "style" definitie aan te passen.

Middels een CSS stijl-definitie kunt u aangeven dat tussen twee paragrafen geen regel moet worden overgeslagen. Hiervoor voegt u de volgende code toe aan bovenaan uw sjabloon:

<STYLE type=text/css>
body, li, p {
margin: 0;
</STYLE>

Tip

Stijlen definieert u het best in een e-mailHeader.