CV Extractie

Textkernel Extractie Service

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Carerix biedt de mogelijkheid een CV document te analyseren met de Textkernel extractie service.
Maak gebruik van deze bijzondere functie op een van de volgende plekken:

• In de Nieuw kandidaat wizard

• Vanuit de bijlage van een e-mail

• Vanuit de bijlage in een kandidaat dossier

workflow

Werkwijze

Volg de instructies voor de plek die van toepassing is.

Nieuwe kandidaat wizard

• Ga naar 'Menu' | 'Kandidaten'

• Klik [Nieuw]

• Selecteer door het verstrekken van een CV de velden automatisch laten invullen

• Blader naar het CV document

• Klik [Voltooien], de CV extractie start

• Controleer het resultaat

• Klik [Opslaan]

Bijlage bij e-mail

• Open het E-mailbericht

• Klik tab Bijlagen

• Klik het [Extractie-icoon], links naast het CV (trechter pictogram, links in de regel)

• Kies Nieuwe kandidaat of Bestaande kandidaat (update)

• Klik [Verder]

• Klik [Voltooien] de CV extractie zal starten

• Controleer het resultaat

• Klik [Opslaan]

Bijlage bij kandidaat

Idem als bij bijlage e-mail.

Tips en opmerkingen

• De Textkernel extractie service ondersteunt de volgende bestandstypen: DOC, DOCX, PDF, RTF, ODT, HTML, XML.

• Optimaliseer de Textkernel extractie service met synoniemen.

• Het gebruik van een anti-virus programma zorgt er in sommige gevallen voor dat het pop-up venster waarin de CV extractie werkt wordt geblokkeerd. Schakel het blokkeren van pop-ups uit (voor *.carerix.net, *.carerix.com en *.textkernel.nl). Raadpleeg de handleiding van uw anti-virus programma.

• Het gebruik van de Textkernel service binnen de Carerix omgeving is op basis van "fair use". Meer informatie? Informeer bij de account manager;

• Het resultaat van het omzetten van een online gevonden profiel of CV document zal nooit 100% correct zijn. Het kan soms zelfs ronduit tegenvallen, met name als de structuur van het profiel of CV document afwijkt van de gebruikelijke structuur. Stuur zo'n profiel of CV document naar de helpdesk en het ontwikkelteam van TextKernel neemt het mee in haar voortdurende activiteiten voor verbetering.

Synoniemen

De beheerder verstrekt bij functies, opleidingen, branches, en vaardigheden tevens synoniemen. Door deze synoniemen goed te kiezen verbetert de beheerder de Textkernel extractie functie. Verstrek bij een item al die synoniemen die, wanneer aangetroffen in een CV, moeten leiden tot de keuze voor het item.

Voorbeeld:
In het Carerix systeem bestaat het item HR Manager in de tabel Functie.
In het CV van de kandidaat wordt de functie echter als Personeelsmanagerweergegeven.
De CV extractie zal Personeelsmanager niet herkennen als dezelfde functie.
En dus zal de extractie service niet het item 'HR Manager' invullen.
Door bij het item HR Manager als synoniem Personeelsmanager te verstrekken 'weet' de extractie service dat het dat item moet kiezen.
De functie wordt automatisch gekozen en ingevuld in het kandidaatdossier.

Wijzigingen in de tabellen van Carerix worden elke nacht automatisch overgenomen door Textkernel.

Labels: UD-167